Rätt usel insats – ändå seger

Veteranernas hemmamöte på Barlingbo den fem-sjätte-sjunde (?) högsommardagen på raken blir lite förväntad avslagen i hettan. Kris på spelare i hemmalaget – sex borta sen senast – gör ingenting då motståndarna trots ungt inlån inte kan mönstra fullt manskap. Efter 2-0 i halvtid trodde nog spelare och publik att det skulle bli en storseger för de grönsvarta.

Hybris eller synonymen övermod är något som präglar Kappelshamns veteraner efter cirka elva minuter, då Stefan gjort två mål efter ett konstant spelövertag för hemmalaget. I början spelas en konstruktiv fotboll med variation och bollar ut mot kanterna som resulterar i inlägg. Visserligen av skiftande kvalité, men den finns en tanke i liret. Efter 2-0 är allt som bortblåst – ”vi vinner två siffrigt och jag vill vara med i målprotokollet” tycks alla börja tänka. Utom ett undantag – Pålle målet – han är vaken de få gånger han behöver, inte lätt i sommarhettan.

Under andra halvlek fortsätter eländet. OK, vi träffar stolpen och ribban några gånger – men inte är vi särskilt uppfinnings- och variationsrika. Andra halvlek slutar mållös – KIK vinner med 2-0. Frågan är om inte Barlingbo i returen hemma får ett psykologiskt övertag. Kan de förlora med två mål trots underbemanning borta, finns chanser till en bekväm seger hemma. Å andra sidan kommer KIK – som vanligt – med ett till nästan femtio procent nytt manskap då. Av någon outgrundlig anledning kommer medelåldern att sänkas något genom att en stolpskytt försvinner …

Veteranserien måndag 6 juni Kappelshamns IK-Barlingbo IF 2-0 (2-0)          Snäckersvallen kl 18.00 Publik 20 Domare: Bror Hansson    

MV Paul Redner – HB Pablo Valenzuela, MB Jörgen Pettersson, MB Ola Larsson©, VB Tony Lindström – HMF Kjell Engström, MMF Mattias Hillblom, MMF Johan Engström, VMF Kalle Boberg – HF Berra Sandström, VF Stefan Hillblom– Avb Håkan Sandström

Målen 1-0 Stefan (Johan E) 4; 2-0 Stefan (Mattias) 13

Byten 31 HS in BS ut; 36 BS in HS ut; 47 HS in JP ut