Tappad seger i slutsekunderna!

 Kappelshamn gör en kämpamatch mot topplaget Visby AIK TFF men tappar en 3-1-ledning till 3-3 med två minuter kvar att spela. De sista tio minuterna i en match har blivit vårt nya gissel. Fem matcher har vi sumpat mot slutet – endast senast mot Fårösund har vi varit på alerten med två mål de sista tre minuterna. Vad vittnar det om? Orken som tryter?

 En sådan här dag är det visserligen surt att bli av med segern men med tanke på förutsättningarna får det ändå anses vara fullt godkänt med en poäng. Med cirka 20 spelare på skadelista/bortresta ochsåvidare är det en bedrift att överhuvudtaget kunna ställa upp med fullt lag plus två avbytare Men då krävdes det att vi fick kalla in Ola Larsson och Jörgen Pettersson från veteranlaget samt ”gamle” trotjänaren Göran Sandström som är hemma på ön tillfälligt. Alla dessa sköter sig dessutom med den äran och Jörgen är bara sekunder ifrån att bli segerskytt.

Heder dock åt alla i laget som idag ställer upp med tanke på att det säkert finns en och annan gräsmatta som behöver klippas samt något staket som ska målas. För att inte tala om hunden som fick vänta några timmar på att bli rastad. Prioritering kallas det – vilket uppskattas från ledarhåll.

Matchen som sådan är hyggligt jämn där VAIK har en aning mer bollinnehav och där KIK skapar de vassaste chanserna. Skillnaden mot till exempel första halvlek i senaste matchen är att grabbarna går in med rätt inställning och smäller på utan att vika ner sig. Med rätt inställning brukar mycket vara vunnet.

Många bra individuella insatser överlag – ingen nämnd och ingen glömd. Vi noterar för övrigt att Mattias Andersson antecknar sig på listan över ”Årets Mål”. Med en perfekt ”bicycleta” chockar han inte bara motståndarna utan även medspelare, sig själv och publiken. Dock inte lagledarna som vet vilka kunskaper herr Andersson besitter. Det var bara en tidsfråga innan han skulle göra ett dylikt mål och idag kom det.

Div V lördag 4 juni Kappelshamns IK-Visby AIK TFF 3-3 (1-0)

Snäckersvallen kl 11.00 Publik 30 Domare Nils-Eric Folebo-Lundberg assisterande Daniel Bengtsson och Benjamin Bjarneby-Hultman

MV Rikard Holmström – HB Pablo Valenzuela, MB Mats Pettersson©, MB Mattias Andersson, VB Daniel Weijmers – HMF Tony Lindström, MMF Ola Larsson, MMF Adam Waktel, VMF Simon Rondahl – HF Jörgen Sköldpil, VF Marcus Broberg – Avb Jörgen Pettersson, Göran Sandström

Målen 1-0 Mattias (Mats) 31, 2-0 Marcus (Jörgen P) 48, 2-1 54, 3-1 Jörgen P (Rikard) 65, 3-2 88, 3-3 90+1

Byte 28 GS in SR ut JP in JS ut, 66 JS in JP ut, 76 SR in PV ut, 81 PV in AWa ut, 88 AWa in OL ut