Tredje raka segern

På Rävhagens konstgräs går det fortare än på naturgräs. Därför förväntade vi oss tufft motstånd när unga vältränade Gutes fjärdelag tog emot ett bra mycket äldre – men rutinerat – lag  i sexan. Vårt B-lag är just nu inne i en postiv trend, spelade smart och tröttade ut motståndarna. Efter en hyfsat jämn första halvlek tar Hangvar/Kappelshamns tyngd över och vi tar den tredje raka segern i serien och befäster tredjeplatsen.

Efter en stark inledning, där de för kvällen grönsvarta HSK/KIK missar flera goda chanser följs av en bra Gute-period som en kvart in på matchen resulterar i hemmaledning med 1-0. Strax före paus kvitterar Danne vackert på nick efter fint förarbete och inlägg från Waktis. Ett par minuter in på andra halvlek tar Hangvar/Kappelshamn en psykologiskt t viktig snabb ledning Nanne kallt avslutar en bra framspelning från Peter. Dryga kvarten senare är det Peter tur att måla nu på skott och knappt tio minuter före slutsignal punkter Waktis matchen genom att göra 4-1.

Gott betyg ska ges till de inblandade målskyttarna och framspelarna. I synnerhet ska KIK:s sommarlån från Vassunda i Uppland Peter ha beröm – god teknik, kämpaanda, spelsinne och bra skott – liksom det suveräna mittlåset Mattias H och Rikard. De båda svararför en helgjuten isats såväl defensivt som offensivt och kompletterade varandra ett osannolikt bra sätt. Märk väl, detta var första gången de bilda mittlås tillsammans!

Kul oxå med en bra domareinsats av en ny ung tränare.

Tisdag 21 juni Div VI FC Gute D-Kappelshamns IK1-4 (1-1)

Rävhagen kl 19.00  Publik 30 Domare Thaer Hilal Hussein 

MV Mattias Andersson – HB Pablo Valenzuela, MB Mattias Hillblom © *, MB Rikard Westeman, VB Karl Malmberg*– HMF Jonathan Johansson*, MMF Johan Engström*, MMF Peter Olofsson, VMF Daniel Gardell* – HF Adam Waktel, VF Joakim Nanneson – Avb Thage Söderdahl, Tony Lindström, Axel Björklund (ej spel)

Byten 35 TL in JJ ut; 46 TS in JE ut; 63 JJ in PV ut; 80 JE in PO ut   

Målen 1-0 14; 1-1 Daniel (Adam) 44; 1-2 Joakim (Peter) 47; 1-3 Peter (Adam) 63; 1-4 Adam (Joakim) 82

* spelare med hangvarslicens