Bra våravslutning gav ny veteranseger

Klintehamns veteranlag är roliga att möta. De bjuder alltid på tufft motstånd och ger sig inte i första taget. Likadant denna kväll i den sista matchen före sommaruppehållet på Snäckersvallens fina gröna lagom mjuka matta.Efter en stark hemmainledning på tjugofem minuter och en ledning i underkant med 1-0, tappar vi spelet och Klinte tar över något. Efter en rockad i halvtid mellan mittfältare Mattias och mittback Mats tar Kappelshamn tillbaka initiativet och vinner rättvist med 2-0.

I matchinledningen skapar det grönsvarta hemmalaget ett flertal målchanser, men det dröjer cirka tio minuter, innan vi får till det genom ett distinkt avslut av Kjelle på en bra passning från Göran. KIK fortsätter att skapa chanser, men blir lite för ivriga i avslutningslägena. När sedan Göran sträcker sig och får lämna planen och Sjöka skadar benet är vi utan avbytare och tio man på planen förutom den halvlinkande Sjögren. Klinte tar helt plötsligt över en del av spelet och det känns inte bra.

Ett enkelt skifte mellan mittbacken Mats och mittfältaren Mattias i halvtid ger en ny injektion i KIK-spelet och hemmalaget kontrollerar andra halvlek rätt stabilt, sedan Stefan gjort ett viktigt 2-0 mål i början av halvleken läckert framspelad av Mats.

Nämnde Mats kliver fram som planens gigant under andra halvlek och ett plus ska också gå till Nisse i målet som gör några spektakulära räddningar och håller nollan. Rolle gör sin bästa match för året i backlinjen.

Noterbart Berra får spela ihop med två av sina söner när Göran som 35-åring gör gubblagsdebut. Tyvärr blir det bara en tredjedels match ihop innan Göran sträcker baksidan av låret.

Veteranserien söndag 3 juli Kappelshamns IK-Klintehamns IK 2-0 (1-0)

Snäckersvallen kl 18.00 Publik 35 Domare Bror Hansson

MV Nils Ingelmark – HB Roland Pettersson, MB Mats Pettersson, MB Ola Larsson©, VB Jörgen Gräsman – HMF Kjell Engström, MMF Mattias Hillblom, MMF Håkan Sandström, VMF Göran Sandström – HF Stefan Hillblom, VF Berra Sandström – Avb Anders Sjögren 

Målen 1-0 Kjell (Göran) 11; 2-0 Stefan (Mats) 33

Byten 15 AS in KE ut; 25 KE in GS ut