Oavgjort i höstpremiären!

Som sagt, en pinne i höstsäsongens första match mot svårspelade När på bortaplan. Med mersmak skulle man kunna säga. Det är två lag med två olika spelmodeller. Närs biffgäng är tunga att möta och det är inga spelare som våra myggviktare går ut och bara plöjer ner i en plogfåra. Vi får ställa om i snabba attacker och springa sönder motståndarna. Det gör vi med besked.

När backlinjen får tag i bollen så är det ett snabbt pass upp på mittfältet och därifrån ett lika snabbt pass framåt. Dessa omställningar har När svårt att hänga med på och vi skapar mängder med chanser den vägen, men väldigt ofta krånglar vi till det för oss i avgörande moment. Istället för att enkelt rulla vidare till närmaste medspelare vill det istället bli en chansboll över till andra kanten eller en dribbling som fastnar på motståndarna. Hade vi dessutom bara varit en aning kyligare i skottögonblicket hade möjligheten varit större att det skulle ha blivit mål. Men vi bränner dussinet chanser när vi krutar på för allt vad tygen håller med påföljd att bollen landar någonstans i trakterna av Stånga.

Sammantaget är det en fullt godkänd insats även om det under stundom blev omotiverat krångligt. Vi står dock upp hela vägen och gör en kämpamatch. Ingen faller ur ramen. Det går att hitta många bra spelarinsatser. Hela backlinjen är stabil, mittfältet har många smarta offensiva lösningar och framåt stångas Danne och Macke med framgång. Även våra för dagen fyra avbytare kommer in i andra halvlek och visar goda takter. Ett extra plus för Rickard W som gör en i det närmaste felfri insats. Han får dock utgå med fem minuter kvar det är den gamla knäskadan som spökar. Hoppas att det inte är långvarigt igen.

 Rille längst bak ska inte heller glömmas bort. Han gör några svettiga räddningar i lägen där matchen står och väger. Osis däremot på båda baklängesmålen. Det första ramlar in bakom ena stolpen på hörna, där vi först räddar undan bollen, men där andravågen lyckas skyffla in bollen mellan en skog av ben. Det andra bakåt är en frispark som nickas i stolpen, varpå bolluslingen sedan studsar i ryggen på Rille in. Är det inte rent &()/&%R!!! Då var våra mål desto snyggare. Macke kvitterar till 1-1 där han dundrar in sin egen retur. Mats gör sedan 2-2 med åtta minuter kvar och det märkliga i sammanhanget är att vi vid kvitteringen hade stuvat om till 3-4-3 för att få en offensivare uppställning. Mats ska vara siste man kvar och säkra i mitten. Jodå, nog var han i mitten. Längst fram på ett skott från Peter som ändrar riktning på en motståndare och friställer Mats som klappar in kvitteringen i höjd med straffpunkten. Jubel i busken!

För en gång skull är det vi som plockar poäng i slutminuten. Tack för det! 2-2 således men tyvärr tappar vi en placering i tabellen. Vi kan glädja oss åt att vi nu har SJU matcher på raken utan förlust och kommer att äga höstsäsongen.

Div V torsdag 28 juli När IF-Kappelshamns IK 2-2 (1-1)

Närvallen kl 19.00 Publik 25 Domare Bengt Björnlund

MV Rikard Holmström – HB Rickard Berggren MB Mattias Boman MB Mats Pettersson © VB Pablo Valenzuela – HMF Adam Waktel MMF Patrik Westerlund MF Johan Lindberg VMF David Söderberg – HF Daniel Boman VF Marcus Broberg – Avb Mattias Andersson, Rickard Westeman, Tony Lindström, Peter Olofsson

Målen 1-0 20, 1-1 Macke 30, 2-1 55. 2-2 Mats (Peter) 82

Byten 46 PO in DS ut, 49 TL in PV ut, 52 MA in MBr ut, 53 RW in RB ut, 67 MBr in DB ut 80 DS in MBo ut, 84 RB in TL ut, 85 PV in RW ut