Delad pott i gyttjan på Traume!

2-2 blir det på ett regntungt och gyttjigt underlag. Kappelshamns ärrade old boys mot ungdomarna i Visby AIK. VAIK unga och rappa i benen; KIK med erfarenhet och smart tänkande. Stadskillarna får hållas med bollen. De springer, dribblar, skjuter och försöker på alla sätt och vis att knäcka oss men icke. Vi står upp hela vägen och kämpar för allt vad tygen håller.

Redan efter elva minuter får vi utdelning då Waktis snappar upp en dålig bakåtpassning och kan placera in ledningsmålet fri med målvakten. Därefter böljar spelet fram och tillbaka och det skapas flera chanser åt båda håll. Vår nye målvakt, den blixtinkallade Joakim Palme, får visa sig på styva linan vid ett flertal tillfällen och håller nollan halvleken ut. Efter en halvtimme drabbas vi av en utvisning, då Waktis i sin energiska överambition fäller en motståndare på ett sätt som framförallt domaren ogillar. Rött kort och bye-bye. Med reducerat manskap drar vi ner en forward till mittfältet. I detta skede kryper vi dessutom tillbaka en aning för att täta till utrymmet på mittfältet samtidigt som vi går på kontring. Då det blir ytor bakom VAIK:s backlinje. På det sättet vaskar vi fram ett flertal chanser.

Tio minuter in på andra kvitterar motståndarna ur misstänkt offsideposition. Helt plötsligt är två spelare frispelade på en djupledsboll och vår backlinje ser tveklöst ut att ligga minst ett par meter ovanför vid passningsögonblicket. Men utan linjemän blir det svårt för domaren att ta rätt beslut i alla lägen. Han kan trots allt haft rätt.

Några minuter senare kommer dessutom vändningen på ett skott strax utanför straffområdet som retfullt skruvar sig förbi backar och målvakt och smiter in precis vid stolproten.

Ska vi ge upp i det läget? Sista delen av matcherna brukar inte vara vår starkaste sida. Men nej, det var blåställ på och nya friska tag. I den 70:e minuten kommer en lång svepande boll från vårt mittfält från Nicke till Patrik som i bortre delen av straffområdet plockar ner bollen föredömligt och lirkar sig fram i friläge och chippar in bollen iskallt ur svår vinkel. Ett klassmål helt enkelt.

Strax efteråt blir Nicke nermejad i friläge och vi får straff. Målvakten slänger sig till vänster och bollen går till höger….i stolpen!!! Vi hänger inte ut vem som missade straffen så Limpan, du kan ta det lugnt; vi hänger således inte ut dig. Nää, osis helt enkelt och sådant som händer. Man kan samtidigt säga att straffmissen är lite typisk för hur det här fotbollsåret har sett ut för vår del. Vi har inte millimetrarna på vår sida helt enkelt och det syns i statistiken.

Nåja, vi rider ut stormen och totalt sett får resultatet anses vara rättvist. VAIK skapar mer och vinner bl.a. skotten på mål med 10-6. En bra kämpainsats från vårt håll och med en man kort i en timme.

Spelarinsatserna finns inte så mycket att anmärka på. Alla kämpar vilket alla dessutom ska ha heder av. Det blir lite omstuvningar i laget med nya ytterbackar – Danne B och David – och både sköter sig alldeles utmärkt. Limpan gör i sedvanlig ordning ett grymt arbete på mittfältet vilket återigen kan avspeglas i hans matchutrustning. Det är mer lera och gräs indränkt i hans matchställ än vad som finns på planen. Men den grabben vet också hur man glidtacklar. Bra jobbat boys!

Div V torsdag 11 augusti Visby AIK TFF-Kappelshamns IK 2-2 (0-1)

Traume IP Publik: 30 Domare: Joakim Arnesen

MV Joakim Palme – HB Daniel Boman, MB Mats Pettersson ©, MB Mattias Andersson, VB David Söderberg – HMF Niklas Karlsson, MMF Patrik Westerlund, MMF Johan Lindberg, VMF Adam Waktel – HF Peter Olofsson, VF Marcus Broberg – Avb Pablo Valenzuela, Joakim Nanneson, Håkan Sandström

Målen: 0-1 11 Adam Wa, 1-1 55, 2-1 62, 2-2 Patrik (Niklas)

Byten: 70 HS in PO ut, 75 PV in MA ut, 81 JN in NK ut, 85 NK in PW ut