Fem sommarfårökillar räddar reserverna

16 timmar före höstpremiären i div VI hade lagledarna med nöd och näppe lyckats skrapa ihop 10 spelare inför lördagens möte mot serieledande Hemse. Då ringer Thage från Fårö och berättar att han lyckats hitta en kvintett killar på 21-22 år som inte spelat annat än fotboll på kul efter det att de lämnat pojklagsfotbollen i 15-årsåldern. Killarna skulle lämna Gotland på söndagnatten och tyckte det skulle vara en kul grej att spela en match.

 Tack vare detta lyckas vi få ihop ett rätt skapligt lag på Skogsgläntan. Hemse äger visserligen det mesta av spelet, men hemmalaget skapar fler chanser, så därför är halvtidsledningen med 1-0 motiverad. Under den andra halvleken tar bortaspelarna över allt mer, eftersom orken tryter hos många av de matchovana lirarna i HSK/KIK. Men inte förrän tre minuter före full tid lyckas Hemse få ett mål och göra 1-1 som sedan står sig tiden ut.

Även om vi med lite tur kunde knappat in på Hemses försprång – vi ligger trea i serien – får vi ända vara nöjda med en poäng med tanke på omständigheterna. Lite smolk i glädjebägaren är att en våra bästa spelare och enda målskytt Ola blir utvisad tillsammans med en motståndare i början av andra halvlek efter ett litet gruff.

Hemmalagets bäste spelare är en ur fårögänget – mittbacken Ludvig, men så är han också fotbollsuppfostrad i Hammarbys pojklag. Annars gjordes många bra insatser av alla spelare och laget ska ha heder av sin insats. Nu fick vi på köpet fem nya licensierade KIK-spelare, som vi kanske kan få glädje av i någon match runt sommaruppehållet nästa år.

Div VI lördag 6 augusti Hangvar/Kappelshamn B-Hemse BK 1-1 (1-0)

Skogsgläntan kl 15.00 Publik 25 Domare Håkan Bengtsson

MV Nils Ingelmark – HB Jesper Palme, MB Ludvig Sandberg, MB Ola Larsson, VB Tony Lindström – HMF Daniel Rollén, MMF Joel Arvidsson, MMF Thage Söderdahl ©, VMF Alex Björlund* – HF Andreas Larsson*, VF Milton Runerheim – Avb Axel Björklund, Stefan Hillblom*

Målen 1-0 Ola (Kristian) 42; 1-1 86

Byten 27 SH in MR ut; 28 AB in LS ut; 35 LS in JP ut; 38 MR in DR ut ; 46 JP DR in AB SH ut; 80 AB in DR ut; 85 SH in AL ut

Utvisning 50 Ola och en hemsespelare

* spelare med hangvarslicens