Klar vinst mot Gute!

 Där satt den som en fläskläpp. Det blir en klar 5-2-vinst mot Gute C, men helt problemfritt är det inte. Gutes unga gäng trillar boll rätt duktigt under den första halvtimmen där vi mest får springa och jaga utan att få till något ordnat spel. Efter 28 minuter rämnar vår försvarsmur och stadslaget tar ledningen på ett inspel från vänster som når en spelare centralt framför mål. Han får tid på sig att i lugn och ro placera in bollen otagbart i ena hörnet. Strax därefter vaknar KIK till och vi flyttar upp pjäserna högt i banan och får ett ordentligt tryck mot Gutemålet.

I minut 33 uppstår en rörig situation, där Peter drar på ett skott från nära håll Det rensas undan, men inte bättre än att David får tag i bollen strax innanför straffområdesgränsen och kan pricka rätt genom köttmuren av folk framför målet.

Därefter kommer Peters gyllene minut. Först ger han oss ledningen på en eminent framspelning av Limpan och i anfallet efter ökar han vår ledning till 3-1 på en lika briljant framspelning av Macke. Peters första två mål i a-laget – båda inom loppet av en minut.

Under andra halvlek tar vi tag i dirigentpinnen direkt och skapar ett bastant tryck mot Gutemålet under de första tio minuterna. Där skapar vi ett flertal chanser utan att kunna hitta rätt i målet.

Kort därefter reducerar Gute på ett långskott från 25 meter som studsar förrädiskt framför målet och smiter in under Rille. Efter målet väger spelet över till motståndarna. De orkar i cirka tio minuter innan KIK tar tag i spelet igen och manglar på för allt vad tygen håller. Gutes unga killar väger för lätt och har inget motvapen att ta till.

De sista tjugo minuterna går helt i Kappelshamns tecken. Vi skapar en hel del framåt med bland annat två stolpskott, innan vi sätter punkt för tillställningen.  Först dundrar Danne B in 4-2 från ena hörnet av straffområdet efter genialt förarbete av Macke. Som avslutning hittar Limpan rätt med en ”skottlobb” från 25 meter i tom målbur, där motståndarnas målvakt först varit ute och botaniserat i spenaten utan att hitta hem. Matchens sista tio minuter som varit vår svaga punkt under vårsäsongen blir åtminstone i denna match nu vår starka punkt.

Starka kort i laget: Som vanligt många gedigna insatser när det går bra. Limpan för sitt uppoffrande slit i vanlig ordning och där hänger Patrik bra på genom att ta för sig i löpdueller. Macke kommer in i slutet på första halvlek och tar för sig direkt. Han gör sedan en utmärkt andra halvlek och skapar mycket framåt genom sitt spelsinne. Peter gör förutom de två målen även en hel del skojigheter med sin teknik på liten yta. Nanne får svängrum på sin vänsterkant och är ytterst nära att göra mål vid flera tillfällen bland annat ett stolpskott och ett bortdömt mål som ingen förstår varför det inte godkänns.

Nu lyfter vi till sjätteplatsen. Men serien haltar och vi blir med största sannolikhet nerpetade minst en placering när denna omgång avslutas på lördag. I övrigt är det mera elände på skadefronten. Rikard W:s knä håller inte och frågan är om det inte är färdigspelat för den här säsongen.

DivV torsdag 18 augusti 2011 FC Gute C.Kappelshamns IK 2-5 (1-3)

 Rävhagens konstgräs kl 19.00 Publik 40 Domare Teddy Larsson

MV Rikard Holmström – HB Pablo Valenzuela, MB Mattias Boman, MB Mats Pettersson©, VB Rikard Westeman – HMF Daniel Boman, MMF Patrik Westerlund, MMF Johan Lindberg, VMF David Söderberg – HF Mattias Andersson, VF Peter Olofsson – Avb Joakim Nanneson, Marcus Broberg, Daniel Weijmers

Målen 1-0 28;1-1 David (Peter) 33; 1-2 Peter (Johan) 40; 1-3 Peter (Marcus) 41; 2-3 57, 2-4 Daniel B (Marcus) 83; 2-5 Johan 85