Poängförlust i slutminuterna – IGEN!

Det är den ÅTTONDE matchen som vi tappar poäng i matchens sista skälvande minuter. 2-0 förvandlas till 2-2 och sen är den kvällen förstörd. Matchen som sådan är förhållandevis jämn, men vi skapar de flesta och hetaste chanserna utan att kunna förvalta dem. Macke ger oss ledningen halvvägs in i första halvlek där Patrik står för framspelningen efter slalomåkning mellan Klintespelarna. Kort därefter får vi en spelare utvisad i en så kallad målchansutvisning.

Med en man kort och med en timme kvar att spela får vi stuva om en aning och köra med Macke ensam på topp. Han gör det med ackuratess och håller hela Klintes backlinje sysselsatt under andra halvlek. Dryga kvarten in på andra halvan hittar Håkan fram med ett smörpass till Macke som drar till från 15 meter rätt i krysset så det står härliga till. 2-0 i det läget känns inte alls fel med tanke på att vi så långt bombat på rätt friskt mot Klintemålet, trots en gubbe kort. Strax efter målet kan vi punktera matchen ordentligt. Vi har ett kanonskott i ribban som smäller ner på mållinjen och där Macke sånär håller på att nicka in returen. Men det blir palaver i den uppkomna duellen med målvakten som resulterar i att båda hamnar i en hög på backen.

Sen kommer de sista tio matchminuterna och det är då det brukar bli ridå för våra grönsvarta spelare. Jodå, mycket riktigt så upprepar sig mönstret. I den 81:a minuten får Klinte fritt spelrum på högerkanten och kan spela in på en fristående spelare som ostört kan nicka in reduceringen. Några minuter senare är det färdigt igen på ett likvärdigt sätt. I matchens sista sekunder har Klinte dessutom bud på ett segermål. 2-2 får väl ändå anses vara rättvist med hänsyn tagen till spelutvecklingen.

Rickard gör en stabil insats i mittlåset och Macke gör stor nytta framåt. I övrigt är det Peters sista match då studierna i Uppsala tar vid.

För övrigt noterar vi också att med Rille mellan stolparna har vi inte förlorat i serien. Inget illa menat mot de som blivit inkallade som reservmålvakter. Men framledes betyder detta att Rille måste stå oavsett om han ligger i gipsvagga eller har blivit kidnappad av ett UFO. Ingen Rille i målet, ingen match, så enkelt är det.

Div V torsdag 25 augusti Kappelshamns IK-Klintehamns IK 2-2 (1-0)

Snäckersvallen kl 18.30; Publik 10; Domare Anders Nyström

MV Rikard Holmström – HB Pablo Valenzuela, MB Mattias Boman, MB Rickard Berggren, VB Daniel Weijmers – HMF Joakim Nanneson, MMF Johan Lindberg, MMF Patrik Westerlund, VMF Peter Olofsson – HF Mattias Andersson, VF Marcus Broberg© – Avb Håkan Sandström, Adam Weijmers, Ola Larsson

Målen: 1-0 Marcus (Patrik) 23, 2-0 Marcus (Håkan) 60, 2-1 81, 2-2 85

Byten: 46 HS AW in PO MA ut, 68 OL in PV ut, 80 PV in DW ut, 82 PO in PV ut

Utvisning Joakim 29