Delad pott mot serieledarna!

Just det! En poäng blir det borta mot Väskinde. Tyvärr tappar vi poäng igen i slutet då VAIS kvitterar på två minuters tilläggstid. Trenden håller i sig därmed. Väskindes kvitteringsboll bör inte godkännas då Rille blir överfallen i målområdet, men domaren försvarar sig med att ”Hur ska jag kunna se vad som är rätt och fel i en hög av spelare”. Det har han rätt i, för är det sex man inblandade i en situation ska det mycket till om man som domare ska kunna urskilja vem som gör vad. Å andra sidan får VAIS ett mål felaktigt bortdömt i den första halvleken – så det jämnar ut sig kan man säga.

Matchen som sådan blir förryckt av en sanslöst massa frisparksavblåsningar. Det bidrar till att det inte blir något ordnat spel från något håll. Vais svarar mest för den konstruktivitet som finns, medan vi ställer upp en försvarsmur och går på kontring. Motståndarna skapar också en hel del farligheter när de väl får press på oss. Men Rille är matchens gigant och svarar för ett antal kanonräddningar i den högre skolan.

Tre av fyra mål görs på fasta situationer. Hemmalaget tar ledningen i första halvlekens sista sekunder på en lång frispark från vänster som letar sig över muren och går in högt upp via Rilles vänstra stolpe. 25 minuter in på andra halvlek kommer repliken – på en frispark där också. Från 40 meter drar Ola in ett skott som stryker tätt över huvudena på motståndarförsvaret, innan bollen slår ner i backen och landar tätt intill ena stolpen. Med tio minuter kvar byter vi in Jesper – som gör debut som utespelare. Vid sin första bollkontakt får han in en lång svepande boll från höger med riktning mot Nanne centralt. En motståndare tränger sig före, men inte bättre än att bollen styrs in av denne. Jesper får målet. VAIS forcerar mot slutet och trycker in kvitteringen på övertid. Visst fanken är det surt att åter tappa poäng i matchens sista skälvande skede – men en poäng mot serieledarna på bortaplan är ändå helt godkänt.

Rille är bäst på planen och håller liv i statistiken. Ingen förlust med Rille i målet.

Div V lördag 17 september Väskinde AIS-Kappelshamns IK 2-2 (1-0)

Björkome kl 15.00 Publik 30 Domare Bengt Björnlund

MV Rikard Holmström – HB Pablo Valenzuela, MB Ola Larsson, MB Mats Pettersson©, VB Daniel Weijmers – HMF Adam Weijmers, MMF Patrik Westerlund, MMF Håkan Sandström, VMF David Söderberg – HF Joakim Nanneson, VF Marcus Broberg – Avb Tony Lindström, Jesper Forsman, Thage Söderdahl (ej spel)

Målen: 1-0 45, 1-1 Ola(frispark) 60, 1-2 Jesper 81, 2-2 90+2

Byten: 67 TL in DW ut, 80 JF in AW ut