Rilles förlustnolla spräckt!

Nu vet även Rille hur det är att förlora en seriematch, men det tog tid. Vi kan bara konstatera att bollen inte vill rulla vår väg i år. Det är ett fullständigt mysterium – men det vill sig inte hur vi än bär oss åt. Kvällens drabbning handlar för vår del mest om att göra en bra match och visa att vi fortfarande kan. Roma har åtminstone en kvalplats att kämpa för. Första halvlek är förhållandevis jämn. Roma har ett något större bollinnehav vilket yttrar sig i ett mera konkret spel med snabbare bolltransporter, men utan att direkt skapa de där superheta chanserna. Därtill stänger vår backlinje till ordentligt.

Vi ställer om snabbt när vi väl får tag i bollen och det resulterar i ett tidigt ledningsmål där Patrik hittar fram med en perfekt djupledspassning till David som springer sig fri och iskallt placerar in 1-0. Efter drygt 20 minuter är det dock kvitterat på ett lite slumpartat sätt, där vi gjorde ett felbeslut i straffområdet. Resten av halvleken präglades av en kamp på mittfältet där Roma försöker bryta igenom, men där KIK står upp och inte vill släppa någon förbi sig. Vi fortsätter med att ställa om till snabba kontringsattacker och hinner innan halvlekens slut bränna fyra frilägen. Under ett lyckosamt år där bollen rullar vår väg har vi haft ett par måls ledning. Nu är det 2011 och då ska det gå åt skogen med musik.
I andra halvlek börjar Roma mattas och vi får möjlighet att förlägga spelet till deras planhalva i högre utsträckning. Återigen skapar vi ett antal bra chanser som med lite flax kunnat ge utdelning. Bland annat har David en frispark klockrent i ribban. Där vi är millimetrar från att trycka in ledningsmålet. Men sen kommer de där sista tio minuterna i matchen som har blivit rena häxkonsterna för vår del. Abrakadabra och vips tar Roma ledningen med tio minuter kvar att spela. En kalabaliksituation framför vårt mål slutar med att Roma fick pressa in 1-2 från nära håll. Varför vinner vi sällan sådana situationer? I ett sista desperat försök att skapa en kvittering öser vi på framåt för allt vad tygen håller.  Men det straffar sig med ytterligare ett baklängesmål på en kontring. 1-3 och vi konstaterar således att det är årets tionde match, där vi tappar poäng under matchens sista tio minuter. Makabert var ordet.
Tycker ändå vi gör en kämpamatch och om det funnits någon rättvisa i all bedrövelse hade vi varit värda minst en poäng. Men fotboll handlar som bekant om att göra mål och det gör vi sämre än motståndarna denna afton.
Bland spelarinsatserna hittar vi många bra aktörer. Mats är en gigant på planen. Han står rätt, springer rätt, hoppar rätt, spelar rätt och är rätt så … rätt, så att säga. Mer kan man inte begära. David gör också en riktigt strong insats på sin kant med starka löpningar, finurliga passningar och väl avvägda tvåfotsdribblingar.
En match kvar på säsongen och bara äran kvar att spela för. Vi kommer igen!

Div V måndag 26 september Kappelshamns IK-Roma IF 1-3 (1-1)

Rävhagens Konstgräs kl 20.00 Publik 20 Domare Adam Ladebäck
MV Rikard Holmström – HB Rickard Berggren, MB Mats Pettersson©, MB Mattias Boman, VB Pablo Valenzuela – HMF Niklas Karlsson, MMF Ola Larsson, MMF Patrik Westerlund, VMF David Söderberg – HF Joakim Nanneson VF Marcus Broberg – Avb Tony Lindström, Daniel Weijmers, Adam Weijmers
Målen: 1-0 David (Patrik) 12, 1-1 23, 1-2 80, 1.3 89
Byten: 65 DW in PV ut, 75 TL in JN ut, 83 AW in OL ut