Skön fullpoängare!

 I årets sista match i div VI tar B-laget en meriterande skalp genom 2-1 hemma mot topplaget Garda, som vid vinst vunnit serien. Istället blir det Hemse som tar steget upp i femman. Efter några tunga förluster lyfter sig våra med Hangvar gemensamma reserver och vinner rätt välförtjänt en solig men liten kylslagen lördagseftermiddag på den vackra inbäddade fotbollsplanen Skogsgläntan.

Under den första halvleken är de rödgula hemmalirarna taktiskt överlägsna med en bra sammanhållen backlinje som ofta ställer de otåliga unga Garda-spelarna offside. Lägg därtill en säker målvaktsinsats av Sigge som läser spelet och sätter snabbt igång HSK/KIK-anfall genom väl avvägda insparkar. Det ger mittfält och anfall möjligheter att skapa målchanser och vid tre tillfällen blir det riktigt bra. Först fixar Pierre 1-0 på ett delikat pass från Tage efter tio minuter och kvarten senare är det Kristian så håller sig framme och petar in 2-0 sedan mittbacken Rolle avancerat in i Gardas straffområde bröstat fram ett målpass. I halvlekens slutminut slår Stefan H in en målvaktsretur efter en lysande lång utspark av Sigge. Efter ett för såväl hemma- som bortalagets ledare obegripligt domslut, underkänns målet för offside!

Nåväl, tvåmålsledning känns ändå rätt bra inför andra halvlek. Då tappar HSK/KIK ork och det blir stora glapp mellan lagdelarna. Som tur än kan inte de rätt trötta motståndarna utnyttja våra svagheter förrän en kvart kvar att spela, då det blir 2-1. Vi håller dock undan och lyckas ta en skön trepoängare.

Iochmed segern är Hangvar/Kappelshamn moralisk trea i serien, om vi räknar resultaten i spelade matcher. Att sedan Gotlands Fotbollsförbund tagit ifrån oss sju poäng på grund av att en övergångsavgift för lagledare Axel Björklund betalats in till fel konto, det känner vi som ett justitiemord. Axel hade inte heller spelar någon seniorlagsmatch på flera år för klubben Fårösund som han haft licens för tidigare.

Div VI lördag 24 september  Hangvar/Kappelshamn B-Garda IK 2-1 (2-0)

Skogsgläntan kl 15.00 Publik 12 Domare Luis Huerta

MV Sigurd Johansson* – HB Jonathan Johansson*, MB Roland Pettersson MB Thony Olsson, VB Martin Sander – HMF Kristian Björklund*, MMF Tage Söderdahl©, MMF Pierre Liljegren*, VMF Niclas Högberg*– HF Stefan Hillblom*, VF Stefan Pettersson – Avb Axel Björklund, Mikael Wiflings

Målen 1-0 Pierre (Tage)10; 2-0 Kristian (Roland) 27; 2-1 77

Byten 46 MW in RP ut; 62 AB in JJ ut

* spelare med hangvarslicens