Bra veteranavslutning i Stockholm

Ett härligt gäng

I lördags tog ett gäng veteranlirare färjan till Nynäs för att avsluta säsongen med match och Ålandskryssning. På ett svårspelat konstgräs i stockholmsförorten Hässelby gjorde våra gubbar årets spelmässigt kanske bästa insats och nådde 1-1 mot duktiga Markim/Orkesta IF från Vallentuna.

 Avhopp och skador gör att KIK får låna in tre yngre spelare för att bli fullt lag med en avbytare. Det gör också att båda lagen får ungefär samma medelålder. Motståndarna är naturligtvis mer samspelta och är väldigt bra på snabba spelvändningar och klarar tekniken på konstgräset bättre än de våra.

Inte helt orättvist tar de ledningen med 1-0 i slutet av första halvlek och inför den andra är matchutgången oviss. Vi är lite oroliga för den lite längre speltiden – 2 x 35 minuter – än vad vi är vana vid. Men det visar sig att Kappelshamn har den bästa orken och under en stor av andra halvlek lyckas vi hålla bollen på MOIF:s planhalva.

I mitten av halvleken gör ett av våra yngre inlån Felix Lodén ett snyggt mål efter att ha tagit bollen på egenhalva. Felix avancerar och springer förbi flera motståndare och strax utanför MOIF:s straffområde får han till ett härligt skott som letar sig otagbart in nära stolpen.

Efter kvitteringen äger visserligen Kappelshamn mest boll, men vallentunagubbarna är hela tiden farliga i sina snabba omställningar. Med bara ett par minuter kvar gör KIK:s för dagen bäste lirare – Jocke i målet – en suverän tåparad på ett friläge och räddar oss från en förlust.

Matchen slutar 1-1 och är sammantaget rättvist. Bra spel från båda sidor – KIK äger mest boll och MOIF skapar flest chanser. Kappelshamns grunduppställning med ett femmannamittfält visar sig vara ett taktiskt lyckokast.

Efter match drar ett gäng trötta glada gubbar till Söder för att åka på kryssning med m/s Cinderella och på söndagkvällen är det hemfart med färjan från Nynäshamn. Resan var en försenad 50-årspresent till lagets duktige mittfältare, Conny.

Vänskapsmatch lördag 5 november Markim/Orkesta IF 1-1 (1-0)

Hässelby Gårds Bollplan kl 12.45 Publik 10 Domare Ronny Hägbom

MV Joakim Palme – HB Lelle Blixt, MB Ola Larsson©, MB Roland Pettersson, VB Jesper Sporre – HYMF Robin Blixt, HIMF Conny Östergren, CMF Thage Söderdahl, VIMF Håkan Sandström, VYMF Johan Söderdahl – TF Berra Sandström – Avb Felix Lodén

Målen 1-0 32; 1-1 Felix 53

Byten – alla utom JP OL RP CÖ HS o TS