En seger på fyra försök – helt ok med tanke på motståndet

Då var årets fotbollssäsong igång igen på allvar med den första inomhusturneringen, Jokkes Minne. Kappelshamns grönsvarta gäng fick äran att inleda turneringen mot värdföreningen Fårösunds GoIK. Hur det gick? Sanningsenligt fick Kappelshamn åka hem redan efter gruppspelet med en seger på fyra matcher. Segern kom paradoxalt nog mot det lag som var förhandsfavoriter till hela tillställningen, nämligen Dalhems förstalag. Det var enda gången vi fick spelet att stämma taktiskt samtidigt som vi hade millimetrarna på vår sida.

Inledningsmatchen mot Fårösund gav 1-5 i baken, mot Väskinde blev det 0-3 och mot Visby AIK lag 1 0-3. Ett genomgående mönster var att motståndarna hade högre intensitet i rörelsemönstret vilket gjorde att de lättare hittade fram på öppna ytor. När man samtidigt ställde om snabbt från försvarsspel till anfallsspel hamnade vi ofta på efterkälken där vi fick försöka försvara oss i 1-2-situationer. Vi gjorde dessutom motståndarlagen lite bättre genom att bjuda på en del lättvindiga baklängesmål företrädesvis orsakade av att vi släppte markeringar i fullständigt fel situationer. Då straffade det sig.
Segern mot Dalhem gav dock en indikation på att ”vi kan bara vi vill och bara vi har lite flax”. I den matchen stod vi för en gång skull rätt i försvarsposition vilket gav Dalhem svårigheter att hitta in med passningar bakom backarna. Skotten fick istället komma utifrån. Vår burväktare Jesper fick göra några svettiga räddningar och knep en straff bland annat,vilket lade grunden till segern. Vår vinst var resultatet av ett huvudlöst byte av Dalhem vilket gjorde att två av våra spelare fick fritt spelrum mot Dalhems målvakt. David kunde forcera in segermålet i tom bur på pass från Fredrik. Stort jubel busken.

Vi kämpade på så gott vi kunde i denna turnering. Mot idel divIV-motståndare vinner man i långa loppet bara enstaka poäng, så vår sistaplats i gruppen kom inte som någon total överraskning. Tycker dock att det inte var helt nattsvart utan tendenserna till ett bra spel finns där. Vår grupp var dessutom den bästa – två av lagen från gruppen gick till final, där Dalhem A (som vi besegrade) vann med 5-2 över VAIK-ettan.

Nu kommer vi igen med nya friska tag till GA-cupen i slutet på januari.

 

Laguppställning Kappelshamns IK Jokkes Minne i Kustparkshallen, Fårösund fredag 6 januari 2012

MV Jesper Forsman – Backar: Mats Pettersson©, Pablo Valenzuela, Håkan Sandström – Anfallare: David Söderberg, Fredrik Bäck, Adam Weijmers, Tony Lindström

Matchresultat

Fårösunds GoIK 1-5 mål Mats; Väskinde AIS 0-3; Dalhems IF A 1-0 Mål David (assist Fredrik); Visby AIK 1 0-3