Guldet återbördat till Kappelshamn efter 14 år!

Så fick KIK:s ärrade veteraner än en gång känna på segerns sötma iochmed triumfen i årets upplaga av GA-Cup. Gruppspelet klarades av med två segrar och en oavgjord och i finalen mot Visby AIK blev det en stabil 2-0-seger. Alla matcherna var dock förhållandevis jämna och en dag då man inte har de där berömda millimetrarna med sig kan man lika gärna åka hem med knappa förluster i bagaget. Veteranguld i denna turnering har vi bara tagit en gång tidigare, 1998. Laguppställning, matchkommentarer och resultat följer: 
KIK:s laguppställning i GA-Cup herrar söndag-29 januari 2012 i Södervärnhallen. Matchtid 1×20 min.
MV Jesper Forsman – Backar Pablo Valenzuela, Ola Larsson ©, Håkan Sandström, Conny Östergren – Anfallare Mattias Andersson, Fredrik Bäck, Magnus Boman, Thage Söderdahl, Mats Boman

  
IF Hansa/Hoburg 3-2 Målen: 0-1 straff 5, 1-1 Mattias (Fredrik) 7, 2-1 Magnus (Fredrik) 10, 3-1 Fredrik (Mattias) 13, 3-2 17. Matchens spelare: Mattias
En match med två ansikten. Kappelshamn har spelövertaget i mittenskedet mellan 6-15 minuten där vi vänder ett underläge. Inledningen och avslutningen på matchen går däremot i Hansas favör men några rådiga ingripanden från Jesper i målet gör att vi lyckas hålla undan. Segern är kanske ändå odiskutabel, då H/H:s båda mål tillkommer på osannolikt hårt dömda straffar.

Visby AIK 2-2: 0-1 straff 2, 0-2 frispark 12, 1-2 Ola L (Thage) 16, 2-2 Mattias  (Håkan) 20
En match där vi ärr sega i benen och får inte riktigt igång ”springet”. VAIK rycker till en tvåmålsledning via två fasta situationer. Sista fem minuterna får vi igång ett tryck och lyckas skapa chanser. Ola pressar in en hörna från nära håll på ren vilja och i slutsekunderna petar Mattias in kvitteringen efter en tilltrasslad situation. Bra att hämta upp underläget.

Klintehamn 4-1 Mål: 1-0 Fredrik (Conny) 7, 2-0 Thage (Magnus) 8, 3-0 Magnus straff (Fredrik) 9, 3-1 10, 4-1 Mattias (Fredrik) 20. Matchens spelare: Jesper
Matchen är jämnare än vad siffrorna säger. Vid ledning 3-1 missar Klinte en straff. Istället kan vi spika igen locket i slutminuten. På tre matcher har vi nu fått fyra straffar emot oss – ändå vinner vi, starkt!
Övriga gruppspelsmatcher: Klintehamn-Visby AIK 1-1 Klintehamn-Hansa/Hoburg 6-1 Visby AIK-Hansa/Hoburg 2-0

Sluttabell gruppspel
Kappelshamns IK  3   2   1   0   9-5   7
Visby AIK               3   1   2   0   5-3   5
Klintehamns IK     3   1   1    1    7-5   4
IF Hansa/Hoburg  3   0  0   3   3-11  0

FINAL Visby AIK 2-0 Mål: 1-0 Thage (Mats) 14, 2-0 Conny 17. Matchens spelare: Ola
Matchen börjar lite trevande, men intensiteten ökar och spelet böljar stundtals fram och tillbaka. Kappelshamn har en aning vassare chanser och Visby AIK får mest skjuta från distans. Thage gör påpassligt ledningsmålet från nära håll på en delikat frispelning från Mats. Conny stänger sedan butiken med ett mål som blir en klassiker. Det var en kopia på Kurre Hamrins berömda soloraid mot Väst-Tyskland i VM-semifinalen 1958; det målet när Kurre promenerade från halva planen och snurrade upp ett helt gäng motståndare innan han placerade in bollen ur snäv vinkel i bortre burgaveln. Conny gjorde exakt samma bravad men med skillnaden att det kom från motsatta kanten. Ska man avgöra en final kan man lika gärna göra det med finess.

En helt igenom strålande insats av laget. Alla gjorde bra ifrån sig med ett litet extra plus för målvakten Jesper som sattes på ordentligt prov vid ett flertal tillfällen men redde ut stormen med säkra ingripanden samt Fredrik som visade att han fortfarande är en man för a-laget.