Kul pingismästerskap med Danne, Helene och Zeb som vinnare

Ottilia, Wilma o Zeb framför MagnusPå trettondagen genomfördes KIK:s 33:e klubbmästerskap i bordtennis i Folkets Hus. Vi fick se en som försvarade fjolårsguldet – Danne Gardelin, en som återtog sin förra året tappade titel – Helen Stade och en debutant som tog sitt första pingisguld – Zeb Averyd.

 Av tradition inleds pingis-KM med ungdomsklassen. Här var det i år bara tre deltagare – alla tre debutanter i tävlingen – men då fick ju alla medalj. Duktigast var 8-årige Zeb Averyd som säkert vann sina matcher över silvermedaljören 9-åriga Wilma Wimnell och bronsmedaljören 8-åriga Ottilia Olsson Thuresson. Med tanke på ungdomarnas ålder, var det bra klass på spelet.

 I damklassen fick också alla tre deltagarna medalj. Helen Stade lyckade efter en hård kamp ta tillbaka den mästartiteln hon hade 2010, men som hon tappade förra året. Monica Olsson bjöd dock tuff motstånd, men tappade mot slutet efter att ha skadat foten. Även KM-debuterande bronsmedaljören Lillemor Ringvall bör vara nöjd med sin insats.

Arne, Monica, Helene, Danne, Emil och Lillemor

Åtta spelare var på plats, när herrklassen satte igång och då blev det nio deltagare eftersom ungdomsmästaren av tradition alltid får vara med och utmana de vuxna. Här inleddes det med spel i två grupper, där alla mötte alla. Gruppettorna och grupptvåorna gick vidare till semifinal. I år var standarden så hög att 2010 års mästare Peter Stade bara fick spela placeringsmatch om platserna 5-6.

Efter gruppspelet såg det ut att kunna bli en jämn och oviss kamp om guldet, men då la mästare Danne Gardelin in en högre växel i form att kluriga servrar och vann så väl sin semifinal som final rätt överlägset. Emil Söderberg hade lite problem i gruppspelet, men i semifinalen flöt spelet på bra och en av dagens överraskningar – Arne Wickström – fick övermäktigt motstånd. Arne fick lite revansch i bronsmatchen mot dagens andra överraskning – Matti Hahnsson. Matti har genom lite träning höjt sin kapacitet avsevärd mot när han senast deltog för två år sedan.

Bordtennismästerskapet är en kul tävling med god stämning, många spännande matcher och prestigelöshet – även om givetvis tävlingsnerverna och vinnarinstinkter finns på plats. En stort tack till den gemytlige tävlingsledare Magnus Sjögren.

 

Resultat

Ungdomar

Zeb Averyd-Wilma Wimnell 11-4, 11-8; Wilma Wimnell-Ottilia Olsson Thuresson 11-6, 11-5; Ottilia Olsson Thuresson-Zeb Averyd 1-11, 211

Damer

Monica Olsson-Lillemor Ringvall 21-15, 21-9; Helene Stade-Monica Olsson 10-21, 21-17, 21-17; Helene Stade-Lillemor Ringvall 21-5, 21-9

 

Herrar

Grupp A

1. Danne Gardelin 3 vinster (setkvot 6-0)

2. Emil Söderberg 2 (4-3)

3. Berra Sandström 1 (3-5)

4. Magnus Sjögren 0 (1-6)

Grupp B

1. Arne Wickström 4 vinster (setkvot 8-3)

2. Matti Hansson 3 (7-3)

3. Peter Stade 2 (4-5)

4. Håkan Sandström 1 (4-6)

5. Zeb Averyd 0 (0-8)

 Semifinaler Danne-Matti 11-6, 11-6; Emil-Arne 11-7, 11-6

 Final Danne-Emil 11-3, 11-7

Bronsmatch Arne-Matti 11-8, 11-7

Match om 5-6 plats Peter-Berra 11-8, 11-9

Matcher om 7-9 plats Håkan-Magnus 11-8, 11-7; Magnus-Zeb 11-4, 11-6; Zeb-Håkan 8-11, 5-11