Stabilt i andra träningsmatchen – 3-0!

Det blir en stabil 3-0-seger för KIK i årets andra träningsmatch, motståndare Garda IK eller Fardhem/Garda B som div 5-laget heter detta spelår. Matchbilden är densamma som mot Hansa/Hoburg med skillnaden att vi börjar segt och avslutar bra. Matchens första trettio minuter präglas av två lag som vill spela mycket på mittfältet, men sedan kör fast i det andra lagets backlinje. Det skapas inga överdrivet farliga chanser från något håll under inledningen och det tar nästan en halvtimme innan vi mäktar med att träffa mål första gången.

Därefter lyfter vi oss i kragen och börjar få ordning på anfallen. De sista 15 minuterna i första halvlek är händelserika. Vi bränner tre frilägen bland annat. I den 42:a minuten får Nicke fram ett inlägg som nickas undan på mållinjen. men där Adam vinner andrabollen och petar fram den till Macke som krutar in inledningsmålet från nära håll.
Andra halvlek forsätter med attacker mot Fardhem/Gardas mål och vi skapar åtskilligt med bra chanser. I den 67:e minuten hittar Patrik fram med ett smörpass till Macke som får placera in sitt andra mål för dagen. Macke fullbordar sedan sitt hattrick när han nickar in en hörna påpassligt på en nickpassning från Adam. Andra halvleken går helt i Kappelshamns favör, där suderlaget endast orkar med några ströanfall.
Backlinjen spelar stabilt matchen igenom oavsett uppställning. Limpan gör mycket nytta som vanligt på mittfältet. Här befarar vi ett tag att det var färdigspelat då han fick en smäll som möblerade om i trynet med kraftig blodvite som följd. Om ni ser Limpan på stan under veckan så går han alltså inte omkring med två fastlimmade bratwurstar över munnen utan det är bara två väl tilltagna fläskläppar.
Macke gjorde naturligtvis en strong insats med sina tre mål och ett i övrigt vinnande spel där han höll motståndarnas backlinje fullt sysselsatt.
En fullt godkänd insats över lag och då spelar vi ända bara på cirka 73,4 procents kapacitet så det finns mer prestanda att plocka ut.

Träningsmatch Kappelshamns IK-Fardhem/Garda B 3-0 (1-0) söndag 1 april kl 10.00
Slite Konstgräs Domare: Nils-Eric Folebo-Lundberg
MV Rikard Holmström – HB Mats Pettersson©, MB Mikael Tull, MB Mattias Boman, VB Pablo Valenzuela – HMF Niklas Karlsson, MMF Patrik Westerlund, MMF Johan Lindberg, VMF Viktor Pettersson – HF Adam Weijmers, VF Marcus Broberg Avbytare: Mattias Andersson, Jörgen Sköldpil, Tony Lindström, David Söderberg
Målen 1-0 Marcus (Adam) 42, 2-0 Marcus (Patrik) 67, 3-0 Marcus (Adam) 76
Byten 21 DS in JL ut, 32 JL in DS ut, 46 TL in PV ut, JS in AW ut, DS in VP ut, MA in MBo ut, 62 AW in NK ut, 65 MBo in MT ut, 78 VP in MBr ut, 85 PV in DS ut, 88 NK in PV ut(visad)