B-laget vinner rättvist och leder sexan

I denna kylslagna majkväll tar B-laget emot Fårösunds andralag på Snäckersvallen. Under den första halvleken skapar Hangvar/Kappelshamn ett tiotal giftiga målchanser, varav bara en landar i nätmasskorna. Som tur är gör inte bortalaget något mål på sina två chanser. Efter halvtidsvilan får hemmalaget lite bättre betalt för målchansskapande och vinner matchen välförtjänt med 3-0 och behåller därmed den serieledning man tog efter premiäromgången. Matchen går inte till historien den mest välspelade – bollen går sällan mer än ett par, tre gånger inom laget innan ett felpass kommer. Bristande teknik är bara till en del orsaken – Snäckersvallens gräsyta är så här i början av säsongen väldig ojämn – liksom för övrigt alla planer, utom konstgräs och kanske Gutavallen.
Glädjande är att vårt med Hangvar gemensamma lag ändå känns rätt samspelt och skapar väldigt många målchanser. Att många missas är mindre viktigt, när det till slut blir en tremålsvinst. I fotboll är det dock alltid mycket tillfälligheter som avgör. Utan tre mycket kvalificerade målvaktsräddningar av Niclas – ett flackt studsskott, en friläges och en handparad på nära håll – kan matchen sluta annorlunda. Å andra sidan är 3-0-segern odiskutabel och rättvis sett till spelet.
Förutom nämnde målvakt ska tvåmålskytten Emil ha en eloge för bra speluppfattning, Jörgen gör nog sin bästa match i den grönsvarta tröjan, Sigge är en pålitlig mittback ofta i liberoroll och 102-åringen Conny/Thage är väldigt nyttig för laget. Alla övriga åtta lirare är också värda ett plus i kanten för en bra insats. Även den debuterande domaren David Gustavsson kan vara nöjd med sin insats.
Div 6 tisdag 8 maj Hangvar/Kappelshamn B-Fårösunds GoIK B (h) 3-0 (1-0)Snäckersvallen kl 19.00  
Publik 20 Domare David Magnusson
MV Niclas Lindberg*– HB Elias Bogren*, MB Conny Östergren, MB Sigurd Johansson*, VB Pontus Birath* – HMF Kristian Björklund*, MMF Thage Söderdahl ©, MMF Andreas Nilsson, VMF Lucas Birath* – HF Emil Larsson*, VF Tony Lindström – Avb Mikael Öhman, Jörgen Sköldpil  
Målen 1-0 35 Emil (Kristian); 2-0 Emil (Jörgen) 52; 3-0 Jörgen (Andreas) 70
Byten 25 MÖ in LB ut; 39 JS in TL ut; 62 TL in PB ut; 77 PB in AN ut
* spelare med hangvarslicens