En femetta i baken!

B-laget tas ner på jorden i sexans tredje omgång, då hemmalirarna i Väskinde visar sig vara det bättre laget. Bortalaget är sig inte riktigt sig likt denna afton, trots merparterna av spelarna från Hangvar och Kappelshamn varit med och tagit två inledande fullpoängare. HSK/KIK åker på en femetta i baken. Visserligen är motståndarens segersiffror lite väl stora, men hemmasegern är rättvis.
Under den första halvleken blir bortalagets anfall för korta och Väskinde får många målchanser när man snabbt vänder spelet. Underläget för de våra på 0-2 i halvtid speglar matchen bra så långt.
En viss inledande uppryckning sker i början av andra halvlek, men effektiviteten i avsluten är obefintlig. När sedan hemmalaget lättvindigt får två mål tio minuter in på halvleken går luften ur det för dagen grönsvarta Hangvar/Kappelshamn. Med tjugo minuter kvar utökar Vais ledningen till 5-0 , innan Sigge läckert kan sätta en frispark och tröstmåla.
Knappast någon av våra spelare kommer upp i normal standard, men som sagt lite jämnare siffror borde vi kunna nå. Vais får exempelvis en straff som ingen av varken spelare eller ledare i båda lagen förstår – efter ett sådant domslut kan det lätt bli lite uppgivet.

Div 6 tisdag 15 maj Väskinde AIS B-Hangvar/Kappelshamn B 5-1 (2-0)
Björkome kl 19.00 Publik 20 Domare Benjamin Bingström
MV Niclas Lindberg*– HB Elias Bogren*, MB Conny Östergren, MB Sigurd Johansson*, VB Jonathan Johansson*– HM Lucas Birath*, MMF Thage Söderdahl ©, MMF Mikael Östervall*, VMF Pontus Birath* – HF Kristian Björklund*, VF Fredrik Johansson* – Avb Martin Sanders, Jesper Forsman, Ola Hult, Anton Pontén*

Målen 1-0 11; 2-0 25; 3-0 53; 4-0 (straff) 57; 5-071; 5-1 Sigurd (frispark, Anton)  

Byten OH inMÖ ut 7; 19 JP in FJ ut; 29 MS in LB ut; 37 FJ in TS ut; 39 TS in OH ut; 46 LB in PB ut; 69 AP in MS ut; 71 PB in JF ut; 78 JF in LB ut

* spelare med hangvarslicens