Nere på jorden igen!

Segersviten blev en match lång. Igår trodde vi att det bara var att åka ner till Garda och hämta hem tre poäng. Årets tidigare träningsmatch mot dem – då vi vann med 3-0. – gjorde väl att det smög sig in ett tillstånd av lätt hybris. Det tog inte många minuter in i matchen innan vi blev varse att det skulle bli en helt annan typ av drabbning denna gång. Fardhem/Garda kunde ha haft en tvåmålsledning innan vi ens fattat att matchen börjat men brände sina chanser.
Lite snopet blir det när vi i ett ströanfall lyckas fixa en frispark strax utanför motståndarnas straffområde och denna frispark placerar Limpan snyggt i ena hörnet. Glädjen varar i cirka femton minuter innan F/G tilldelas en väldigt lättvindig straffspark som förvaltades väl. Båda lagen visar återigen upp samma förvånade trynen, då David återger oss ledningen på ett skott som målvakten lyckas fumla in mellan benen. Det lönar sig att skjuta hur konstigt än bollen träffar.
Halvtidsledningen är det enda som går att glädja sig åt. Under andra halvlek fortsätter F/G att trumma på och lyckas också vända till en 3-2-seger genom två frispelningar.
Sammantaget gör vi en riktigt blek insats och med detta spel kommer vi att hålla till i bottenskiktet på serien istället för toppen. Visserligen kämpar våra mannar där ute på fältet, men de gör det enskilt och inte som lag. Sen är vi alldeles för stillastående i situationer där vi måste ha fart på benen. Hemmaspelarna rör sig konstant med snabba bollförflyttningar och snabba omställningar från försvar till anfall. När vi ger dem den möjligheten är vi rökta.
Det här bottennappet får vi försöka dra lärdom av så att vi inte gör om samma fadäs en gång till. Årets serie kommer att innebära att det blir poängtapp även för andra lag som aspirerar på seriesegern. Så en förlust för vår del innebär inte någon total katastrof. Men vi kan för den saken skull inte skänka bort poäng. Nu vet vi vad det är som gäller. Upp till kamp!
Spelarinsatser: Nää, det tar vi en annan gång!

Div 5 torsdag 3 maj Fardhem/Garda B-Kappelshamns IK 3-2 (1-2) Ekvallen kl 18.30 Publik: 30 Domare Nils-Eric Folebo-Lundberg, Assisterande William Hafdell o Ellen Sandström
MV Jesper Forsman – HB Mats Pettersson ©, MB Mattias Boman, MB Michael Tull, VB Pablo Valenzuela – HMF Adam Weijmers, MMF Patrik Westerlund, MMF Mikael Åskoogh, VMF David Söderberg – HF Johan Lindberg, VF Marcus Broberg – Avb Mattias Andersson Tony Lindström. Jörgen Sköldpil
Målen: 0-1 Johan (frispark, Mikael Å) 16, 1-1 straff 32, 1-2 David 35, 2-2 53, 3-2 76
Byten: 25 MA in PW ut, 57 TL in PV ut, 61 PW in AW ut, 66 AW in JL ut, 74 JS in MA ut