Tillbaka i segerspåret!

Denna regniga torsdagskväll går våra ärrade fotbollsveteraner segrande ur striden mot VAIK B:s tonårsgäng. Det blir mycket kamp och det vill gärna bli det om man ska stå emot unga lag som dagens motståndare. Helt ärligt så springer väl VAIK dubbelt så mycket mot vad vi gör men mönstret går igen. – det spelar ingen roll om man äger bollen större delen av matchen om man samtidigt inte kan skapa något konstruktivt. Vår backlinje stänger till ordentligt och då blir det mest långskott utifrån. I övrigt försöker vi mest göra det besvärligt för motståndarna genom att inte ge dem de där extra metrarna som de vill ha. Sen ställer vi om till kontring när tillfället ges. Våra kontringar är inte helt ofarliga och med lite flyt har det kunnat bli några mål till. Å andra sidan har VAIK också några giftiga lägen, där skotten hamnade i buskarna bakom målet.
Överlag gör vi en kämpainsats och belöningen blir tre poäng. Micke Å tar ett steg neråt i banan idag men det hindrar inte honom från att bli tvåmålsskytt. Först på en ytterst välplacerad frispark som satt otagbart i målvaktens högra hörn. Sedan som vinstmålare på en superb frispelning från Mattias A, där Micke iskallt placerar in bollen. Då är det fem minuter kvar av matchen och det känns onekligen skönt att vi även kan göra mål under matchens sista tio minuter. Helt fläckfritt är det inte eftersom VAIK kvitterar när det var exakt tio minuter kvar. Målet kan dessutom placeras i kategorin ”Årets Mål” då det var en bicykletas som satt otagbart i ena hörnet.

På spelarfronten hittar vi många guldkorn. Backlinjen är som sagt riktigt bra med ett extra plus för Micke T som är kung och rensar undan effektivt både i luften och på backen. Dessutom håller han på att bli målskytt då han får fritt läge från halva planen, men där bolluslingen i sista avgörande moment sticker iväg aningen för långt i det blöta gräset. Då är det endast sekunder kvar. Mats får utrymme för sina glidtacklingar i halkan och far fram som en torped i gammal klassisk Glenn Hysén-stil. (Glenn Hysén är idag en gammal farbror som på sin tid på 80-talet var glidtacklingarnas mästare). Även Pablo och Danne W ska ha en eloge. Micke Å vet vi vad han kan och det är mer än vad spelare i allmänhet kan. Kul att se en ny mittfältsmotor i form av Adde som gjorde debut med den äran. Bra kampinsats och många konstruktiva lösningar. Som sagt, fullt godkänt – även om matchbilden svängde över till VAIK under den andra halvleken. Motståndarna är ett sådant lag som vill ha mycket boll – låt dem ha det då – men håll dem bara borta från det egna straffområdet. Det lyckas vi med!

Div 5 torsdag 10 maj Kappelshamns IK-Visby AIK B 2-1 (1-0) Snäckersvallen kl 18.30
Publik: 20 Domare Wictor Nordström Assisterande Elfrida Svedjer o Emil Salomonsson
MV Jesper Forsman – HB Pablo Valenzuela, MB Mats Pettersson©, MB Michael Tull, VB Daniel Weijmers – HMF Adam Weijmers, MMF Andreas Nilsson, MMF Mikael Åskoogh, VMF David Söderberg – HF Mattias Andersson, VF Marcus Broberg – Avb Håkan Sandström, Mikael Öhman, Thage Söderdahl
Målen: 0-1 1-0 Micke Å, frispark (Adam) 13, 1-1 80, 2-1 Micke Å (Mattias A) 85
Byten: 46 HS in DW ut, 68 MÖ in MA ut, 69 DW in PV ut, 78 TS in AW ut