Äntligen en seger för korplaget!

Efter en lärorik inkörningsperiod med idel förluster kommer korplagets första vinst den 4 juni. Skönt att det till slut visar sig att envishet och uthållighet lönar sig. I matchen mot Roma Grus har vi någorlunda koll på att sjumannafotboll spelas utan offside och att inkast ersätts i korpen med inspark. Den får visserligen inte gå direkt i mål, men är man smart som Jörgen skjuter man in bollen via målvaktens touch – det målet i mitten av första halvlek innebär en viktig kvittering och lägger grunden till segern. Här följer kommentarer från de två senaste matcherna.
Den femte förlusten är odiskutabel målmässigt – fotboll går ju på att göra mål. Dock spelar vi tidvis bra – kanske den bästa matchen hittills. Vi går dock ännu bort oss i offsideregelns frånvaro och släpper därför in flera billiga mål.
I den sjätte matchen kommer äntligen den första vinsten. En match med två ansikten beroende på kraftig vind längs planen. I den första halvleken parkerar vi på motståndarnas planhalva, men vi tillåter dem ändå att göra matchen första mål på deras första riktiga anfall. Som är vänder vi till halvtidsledning med 2-1 sedan först Jörgen dragit en indirekt frispark i mål – dock via målvaktens händer – och sedan gör Magnus ett behärskat lugnt avslut på en fin framspelning av Mattias. Under den andra halveken är spelet mest förlagt till vår planhalva med vi lyckas hålla tätt bakåt efter bland härligt målvaktsjobb av Danne.
Fortfarande har vi svårt med passningsspelet, men gör ändå en fullgod insats i blåsten.

Korpens herrserie onsdag 28 maj Kappelshamns IK-Motståndarna 0-7 (0-4)
Annelund kl 19.30 Domare Jan-Erik ”Mimma” Eriksson
MV Magnus Boman – HB Roland Pettersson ©, VB Ola Larsson – HMF Roy Sandström, VMF Petter Höök © – HF Oskar Pettersson, VF Mattias Rödén – Avb Calle Ekström, Jörgen Gräsman
Korpens herrserie måndag 4 juni Kappelshamns IK-Roma Grus Old Boys 2-1 (2-1)
Annelund kl 18.30 Domare Jan-Erik ”Mimma” Eriksson
MV Danne Gardelin © – HB Ola Larsson, VB Jörgen Gräsman– HMF Peter Karlsson, VMF Mattias Rödén – HF Magnus Boman, VF Berra Sandström– Avb Calle Ekström, Bertil Pettersson, Roland Pettersson, Petter Höök
Målen 1-1 Jörgen; 2-1 Magnus (Mattias)