En poäng i stökigt norrderby!

En poäng är bättre än noll. Omgångens drabbning mot Graip blir en stökig tillställning där motståndarna ägnar stor del av matchtiden åt att gnälla på domaren, på oss och även internt. När det sedan från ledarhåll kommer hotelser om stryk har det gått för långt. Men så ser det ut under stora delar av matchen.
Första halvlek går till Kappelshamn med ett något större bollinnehav och fler avslut på mål. Vi skapar dessutom några skapliga chanser i övrigt – men avsluten landar någon annanstans än i Graips mål. Micke Å har en rökare i ribban i slutminuten av halvleken och vid mål där hade vi kunnat stänga matchen. Nu fick vi gå till halvtidsvila med en 1-0-ledning. Målet inprickat av Macke efter en kalabaliksituation innanför Graips straffområde, där bollen far omkring som en flipperkula innan mr. Broberg kan dra in den i ena hörnet från nära håll. I övrigt visar vi upp årets bästa spel där lagdelarna håller ihop, där defensiven fungerar klockrent och där vi har långa spelsekvenser med bra passningsspel där bollen gick som på ett snöre mellan spelarna.
Under andra halvlek lyfter Graip upp spelet i banan och får högre press på oss. Vi tappar en del av konturerna och får inrikta oss mer på försvarsspel. Backlinjen spelar emellertid stabilt och släpper inte in Graip mer än några enstaka gånger i straffområdet. Typiskt nog får de två spelare i Graip som vi skulle ha ett extra öga på, varsin chans som de förvaltar. Inget tyder i det läget att vi skulle orka komma tillbaka. Men i 82:a minuten får Jörgen fritt fram på högerkanten och hittar fram med ett väl avvägt inlägg till Micke Å som skottlobbar in kvitteringen – direkt på volley.
Flera bra spelarinsatser och mycket kamp. Det nya 4-1-4-1-systemet tycks passa oss bra då vi får en större stadga i försvaret samtidigt som motståndarna får svårt att hitta in i ytan mellan backlinje och mittfält. Dessutom får vi med oss folk i anfallet när vi ställer om. I den nya kostymen blir det flera poäng framöver. Bra jobbat grabbar!

Div 5 torsdag 14 juni IK Graip-Kappelshamns IK 2-2 (0-1) Slite konstgräs kl 19.00 Publik 10 Domare Wictor Nordström

MV Rikard Holmström – HB Johan Carlén, MB Mats Pettersson ©, MB Mattias Boman, VB David Söderberg – DMF Marcus Broberg – HMF Pablo Valenzuela MMF Mikael Åskoogh MMF Johan Lindberg VMF Adam Weijmers – TF Daniel Boman – Avb Jörgen Sköldpil, Mikael Öhman, Thage Söderdahl (ej spel)
Målen: 0-1 Macke (Pablo) 32, 1-1 57, 2-1 76, 2-2 Micke Å (Jörgen) 82
Byten: 75 MÖ in PV ut, 80 JS in AW ut