Noll poäng – men en riktigt bra laginsats mot serieledarna

Det är en ganska rolig och välspelad match på Snäckersvallen. Dalhem har ett stort bollinnehav och står för det konstruktiva på planen under första halvlek Även om den totala dominansen aldrig infinner sig så har bortalaget ett starkt grepp om händelserna. Hemmalaget står emot i 19 minuter sedan kommer 1-0. Ett lågt hårt inlägg skär igenom backlinjen och på bortre stolpen står en fri motspelare som kan raka in bollen. Bortalaget har under match flertalet chanser att öka på sin ledning. Den bästa chansen till mål för hemmalaget kommer i 82:a minuten då Kappelshamn tilldöms straff. Denna hamnar tyvärr utanför och i matchens näst sista minut kan Dalhem erövra boll på mittplan. Dalhemanfallaren får ostört avancera och placera in slutresultatet till 0-2.
KIK kommer till spel med en frånvarolista längre än följetongen om försäljningen av hamnen i Kappelshamn. Lagledar-Gurra gör som Pensionsmyndigheten och kollade vilka som hade ett levnadsintyg. Dessa blev uppringda och legenden Johan Steen nappar på erbjudandet om en kväll med mygg och solnedgång i Kappelshamn.
På något sätt stärker dessa förutsättningar hemmalaget. Med ett stabilt försvarsspel och individuellt ansvar ska Dalhem nötas ner. Det blir en psykologisk match mer än en fysisk, vilket fyra frisparkar i första halvlek intygar. Dalhem tillåts äga boll och spela någon form av handbollsanfall utan att de riktigt heta chanserna uppstå. Hemmalaget stod emot fram till nittonde minuten då ett högerinlägg tillåts rinna igenom och en övertalig Dalhemsytter får stöta in bollen vid bortre stolpen. Detta till trots så hålls modet uppe och de grönsvarta kunde gå till halvtidsvila raka i ryggen och nöjda med insatsen.
Andra halvlek blir den första lik i mångt och mycket men det fysiska närkampsspelet tilltar. Tyvärr förlängs hemmalagets skadelista då Jörgen troligen fick sin näsa krossad. Efter en djupledsboll nickar han bollen förbi en utrusande målvakt som var inställd på att boxa bort bollen. Bollen var dock redan borta och näsan fick ta smällen. Av denna straff- och frilägesutvisningssituation blev det bara inspark. En straff skulle dock tilldömas hemmalaget med åtta minuter kvar att spela. Exekutor David placerar motståndarkeepern till höger men tyvärr bollen till vänster om stolpen. Där ryker chansen till kvittering. Istället kan Dalhem bryta ett uppspel och kontra. Lite för oattackerad kan dalhemspelaren avancera och placera in 2-0 i matchens slutskede. Efter detta hade hemmalaget två hörnor varvid Bäck får till ett farligt avslut men Kappelshamn får se sig gå mållösa från dagens match.
Alla i laget – även Zebastian som draftades som midsommargäst på byn. – ska ha en stor eloge för ett väl utfört arbete och en stabil arbetsinsats. Dock ett extra plus till backlinjen som är näst intill felfri hela matchen och har många bra lösningar på svåra situationer.

Div 5 torsdag 21 juni Kappelshamns IK-Dalhems IF B 0-2 (0-1)
Snäckersvallen kl 19.00 Publik 40 Domare Anders Nyström
MV Rikard Holmström – HB Pablo Valenzuela, MB Mats Pettersson ©, MB Johan Carlén, VB Daniel Weijmers – DMF Mikael Öhman – HMF Jesper Forsman, MMF Daniel Boman MMF Fredrik Bäck VMF David Söderberg – TF Jörgen Sköldpil – Avb Joakim Nanneson, Johan Steen, Zebastian Broström

Målen. 0-1 19; 82 KIK-straff utanför;0-2 85

Byten: 23 JN in DB ut; 26 JSt in JSk ut; 46 DB in DW ut; 62 DW in PV ut; JSk in MÖ ut; 64 ZB in JN ut; 73 MÖ in JSk ut