Största förlusten på fem år!

Hur ska man förklara torsdagkvällens totala överkörning där vi får åka hem med svansen mellan benen och 0-6 i bagaget? Den största förlusten i seriesammanhang sedan säsongen 2007. Spelarmässigt ser vi en och annan hygglig insats – men vi fungerar inte som lag denna afton. Nämnas kan att Vänges Mikael Jakobsson gjorde fem av målen. När gjorde någon i Kappelshamn fem mål senast i samma match?

Hur kunde det gå så illa? Ja, för det första räcker det inte med att bara ställa ut skorna på planen. Man måste vara med rent mentalt också. Det finns ingen gnista från matchstart. Sådant märks redan i omklädningsrummet. När Vänge sedan får ett lättvindigt ledningsmål redan efter fem minuter anar man att det skulle bli en lång uppförsbacke denna kväll.
Första halvlek går helt i Vänges favör och vi orkar endast skaka fram två halvchanser samt ett enda skott på mål. Skottet är dessutom en fösare från 20 meter som knappt orkar fram till målet men sådana skott räknas också. Vänge får gå till halvtidsvila med en betryggande 3-0-ledning. Till den andra halvleken kommer vi ut som ett nytt lag och tar tag i spelet på en gång och pressar tillbaka Vänge i deras straffområde – men en kvart in på andra halvlek bjuder vi på ytterligare ett lättvindigt mål och därmed är det godnatt. När vi sedan inte själva får utdelning på de egna chanserna sjunker modet i takt med att minuterna rullar på. Den andra halvleken är för vår del avsevärt bättre rent spelmässigt men mot kämpalag som Vänge får man inte vika ner sig för då är man rökt och grillad på samma gång.
Trots förlusten och ytterligare ett kliv bakåt i tabellen ökass poängskillnaden till topplagen bara med en ynka poäng. Så än finns hoppet, men då krävs det hårt arbete under 90 minuter i de kommande matcherna.
För övrigt kan vi lägga två man till skadelistan. Rille med två stukade fingrar och Tull med en svullen fotled. Förhoppningsvis är de snart med i spelet igen.

Div 5 torsdag 31 maj Vänge IK-Kappelshamns IK 6-0 (3-0) Vänge IP kl 19.00
Publik 48 Domare Nils-Eric Folebo-Lundberg Assisterande Oskar Olsson, Pontus Jespersson
MV Rikard Holmström – HB Mats Pettersson ©, MB Mattias Boman, MB Michael Tull, VB Håkan Sandström – HMF Adam Weijmers, MMF Johan Lindberg, MMF Mikael Åskoogh, VMF David Söderberg – HF Patrik Westerlund, VF Andreas Nilsson – Avb Viktor Pettersson, Marcus Broberg, Pablo Valenzuela, Mattias Andersson
Målen: Målen: 1-0 5, 2-0 23, 3-0 44 straff, 4-0 59, 5-0 79, 6-0 82
Byten 46 VP in AW ut, MBr in DS ut, PV in PW ut, 60 MA in MT ut, 70 DS in HS ut, 75 PW in AN ut