Två förluster i våravslutningen

Efter att ha förbättrat spelet match efter match hade KIK:s korpgäng hoppats på poäng i våromgångens två sista matcher. Men så blev det inte. Delvis var passningsspelet bättre än tidigare, men vi saknar fortfarande substans i avslutningsmomenten. Och ett mål per match räcker inte för att ta poäng i korpserien.
I matchen mot Corona är Kappelshamn målmässigt med i matchen ända fram till slutet, mycket beroende på ett fantastiskt målvaktsspel av korp-debuterande Bommen. Å andra sidan får motståndarna ett helt onödigt kvitteringsmål efter det att domaren av någon anledning undgår att blåsa KIK-frispark, när Kjelle blir omkullvräkt med ett brottargrepp. Om vi fått behålla ledningen lite längre än fem minuter, hade vi haft stora möjligheter att kriga oss till minst en pinne i denna fysiskt hårda match – även om det ska erkännas att Corona för dagen spelar ett bättre fotboll än KIK. Matchens behållning förutom Bommens räddningar är Ola rusch över hela planen som avslutas med en frispelning till Magnus som avslutar distinkt i mål.
Inför säsongavslutningen mot Lokrume är vi väldigt optimistiska med tanke på att det ser ut som om vi skulle få rekordmånga avbytare och därmed kunna höja tempot och stora de inte alltför skickliga motståndarna. Tyvärr blir fyra återbud ett streck i räkningen. Även om Jörgen snyggt kvitterar på ett långskott via ett motståndarhuvud blir vi hårt tillbakapressade under andra halvlekens motvind. Det löser KIK:arna rätt bra, men när vi försöker anfalla och tappar bollen skapar vi onödiga guldlägen för Lokrume med många två-ett-situationer framför Bommen. Och på några av dem avslutas med nätrassel.

Korpens herrserie tisdag 12 juni FC Corona-Kappelshamns IK 3-1 (2-1)
Annelund 18.30 Domare Johan Larzon
MV Ronny Hägbom – HB Ola Larsson ©, VB Petter Höök – HMF Kjell Engström, VMF Berra Sandström – HF Magnus Boman, VF Johanna Höök – Avb Bertil Pettersson, Mattias Rödén, Oskar Pettersson, Jacob Hägbom
Målen1-0 Magnus (Ola) 15; 1-1 20; 1-2 22; 1-3 46

Korpens herrserie måndag 18 juni Lokrume IF-Kappelshamns IK6-1 (2-1)
Annelund 18.30 Domare Jan-Erik ”Mimma” Eriksson
MV Ronny Hägbom – HB Peter Karlsson, VB Jörgen Gräsman – HMF Ola Larsson, VMF Berra Sandström © – HF Magnus Boman, VF Jacob Hägbom – Avb Bertil Pettersson, Calle Ekström , Petter Höök
Målen 1-1 Jörgen (Ronny) 13