Viljestyrka gav seger

Returen mot det lag vi utklassade för tio dagar sedan med 12-0 blir inte oväntat en helt annan match på bortaplan på Gullbjerges fina gräsmatta i Stenkyrka. Motståndarna har ett bättre lag på benen och ingen av de i HSK/KIK som gjorde elva av målen senast finns med i bortalagets laguppställning. Men enmålsskytten Andreas är med och han gör tre mål denna kväll och är den kanske viktigaste orsaken till att vi vinner med 3-1.Hangvar/Kappelshamn börjar matchen bra och skapar flera goda målchanser. Vi lyckas dock inte göra något mål och när Niclas i målet blir hårt dömd och frilägesutvisad med Stenkyrka-straff som påföljd är läget minst sagt tufft. En av dagens mittfältsmotorer är Jeppa – KIK:s andremålvakt – och han behöver bara kliva in i målburen så skjuter hemmalaget straffen utanför
Iochmed utvisningen får HSK/KIK disponera om laget och tappar lite av speldominansen, men kommer bra tillbaka under första halvlekens slutskede och Andreas kan göra ett ledningsmål efter fint förarbete av Nanne.
Under den andra halvleken böljar spelet fram och tillbaka – men de rödgula bortalirarna håller spelet väl uppe trots en man kort. I mitten av halvleken gör Andreas ännu ett fint mål, också här ärr det Nanne som står för assisten. Då känns det som Hangvar/Kappelshamn har matchen under kontroll.
Drygt tio minuter före slutet nickar dock Stenkyrka in ett reduceringsmål och då blir det lite pirrigt. Fyra minuter före slutsignalen visar åter Andreas – efter att han vilat några minuter på avbytarbänken – att han verkligen är en måltjuv. Först fixar han en frispark på mittlinjen – sedan slår själv frisparken direkt i mål i målvaktens högra kryss – så visar en målgörare sin klass!
Många goda spelarinsatser i bortalaget denna afton – men ett speciellt plus måste gå till vänsterbacken Tony som under 90 minuter orkar rensa, bryta och passa på ett helt suveränt sätt . Mittbacken Tibba gör också ett imponerande jobb, men hela laget ska ha en eloge för en stark insats – det är inte helt lätt att spela med tio man i nästan en timme.

Div 6 tisdag 19 juni Stenkyrka IF-Hangvar/Kappelshamn B (b) 1-3 (0-1)
Gullbjerge kl 18.05 Publik 25 Domare Magnus Johnsson Publik 25
MV Niclas Lindberg*– HB Elias Bogren*, MB Marcus Tidblom*, MB Mikael Östervall*, VB Tony Lindström – HMF Kristian Björklund*, MMF Thage Söderdahl ©, MMF Jesper Forsman, VMF Jonathan Johansson*– HF Andreas Larsson*, VF Joakim Nanneson – Avb Mikael Öhman, Nicklas Blidfors, Anton Pontén
Målen 0-1 Andreas (Joakim) 41; 0-2 Andreas (Joakim 72;1-2 83; 1-3 Andreas (frispark, Andreas) 87
Byten 28 MÖ in JJ ut; 42 JJ in JN ut; 60 JN in EB ut; 72 NB in KB ut; 77 KB in AL ut; 79 AP in KB ut; 82 Al in JN ut;
Utvisning 25 Niclas L