1-3 i baken inför sommaruppehållet

Förlustraden bara ökar. Bortamatchen mot Klintehamn ger ytterligare en smällkaramell. Denna gång får vi vända hem med 1-3 i baken. Matchen som sådan är förhållandevis jämn, men Klintehamn är snäppet effektivare i avsluten. Några av våra baklängesmål känns onödigt billiga. Men sådan är nu fotbollen konstruerad. Ibland krävs det väldigt lite för att det ändå ska bli mål medan de andra gånger blir mål hur man än bär sig åt.
Mönstret i denna match är annars ganska likvärdig i jämförelse med årets tidigare matcher. Vi har iochförvisso lite mer bollinnehav men vi skapar väldigt lite i straffområdet. Vi får dels inte fram bollarna och dels har vi för lite folk framför motståndarmålet. Är det orken det hänger på?
Värt att nämna: Danne Boman visar gamla goda takter när han nickar in kvitteringen redan i matchens inledning. Rille gör dessutom en kanonräddning på straffspark en bit in på andra halvlek vid ställningen 2-1 till Klinte. Det ger oss chansen att komma tillbaka i matchen. Vi lyfter upp spelet och får tryck mot motståndarmålet den sista kvarten men det öppnar å andra sidan för kontringar vilket Klintehamn utnyttjar när de får banka in spiken i kistlocket med den tredje baljan i matchens slutminut. Ajöss och finito.
Det bästa i övrigt: Klintevallen bjöd på en fantastiskt fin fotbollsplan. Är det Gotlands bästa för närvarande?
Spelarbetyg: Hej – och trevlig semester!

Div 5 torsdag 5 juli Klintehamns IK-Kappelshamns IK 3-1 (1-1)
Klintevallen kl 19.00 Publik 35 Domare Lars Bogren
MV Rikard Holmström – HB Johan Carlén, MB Mats Pettersson ©, MB Mattias Boman, VB Pablo Valenzuela – DMF Patrik Westerlund – HMF Adam Weijmers, MMF Mikael Åskoogh, MMF Johan Lindberg, VMF David Söderberg – TF Daniel Boman – Avb Marcus Broberg, Mattias Andersson, Tony Lindström Ola Hult
Målen 1- 0 5, 1-1 Daniel (Johan C) 7, 2-1 46, 3-1 90
Byten 24 TL in PV ut, 26 OH in AW ut, MA in DB ut, 27, MBr in PW ut, 46 AW in OH ut, PW in DS ut, 56 DB in MA ut, 66 OH in MBr ut, 73 DS in AW ut, 74 PV in TL ut, 78 MA in MBo ut, 82 MBo in PW ut