Återigen skifte på de vuxnas bouletron – men Wilma försvarade sitt ungdomsguld

Dagens boulemästerskap avverkades i stark sommarvärme på banorna nere vid Snäckersvallen. I år fanns 26 seniorer och 6 ungdomar på plats och det bjöds på många rafflande matcher. Hittills har ingen vunnit seniorklassen två år på raken och 2012 var inget undantag. Titelförsvarande Håkan Sandström blev utslagen redan i A-finalens första omgång av Niclas Averyd. Niclas skulle sedan av bara farten vinna resten av sina matcher och därmed ta sitt första boule-guld. Han är en genuint duktig boule-kastare som vann B-finalen för två år sedan. I ungdomsklassen visade fjolårsvinnande Wilma Wimnell att hon konserverat formen. Hon vann alla sina fem matcher och tog därmed sitt tredje guld. För två år sedan vann hon nämligen barnklassen.
I år hade vi ingen barnklass utan alla sex ungdomar fick mötas i gruppspel. På tredje plats kom gruppens yngsta deltagare Anna Larsson – som bara är 8 år – starkt! Som tur för husfriden knep dock storasyster Lina silvermedaljen.
Kampen om Kullshage Trophy blev en svängig match mellan A-finalvinnaren Niclas mot B-final-segraren Jennifer Stenström. Men mitt i matchen kom Niclas in ett flyt och kunde vinna med 13-6 och därmed ta sin första inteckning i vandringspriser Kullshage Trophy.
Peter Stade är en trogen deltagare i våra mästerskap. För två sedan tog han silver och i år var det dags igen. Bronsmedaljen togs av en nykomling. – Dick Brogedahl från Enköping – en campinggäst som  ställde upp för att det skulle bli jämna par i kvalkastningen. Han visade sig dock ha oanade talanger och gav Peter tufft motstånd i den ena semifinalen.
Jennifer Stenström inledde mindre bra i kvalkastningen om hamnade därför i B-gruppen. Där var hon dock outstanding och vann bland B-finalen med klara 13-5.
Resultat
Seniorer
A-final Niclas Averyd-Peter Stade 13-7
B-final Jennifer Stenström-Matti Hahnsson 13-5
Kullshage Trophy Niclas Averyd- Jennifer Stenström 13-6
1. Niclas Averyd
2. Peter Stade
3. Dick Brogedahl
4. Sune Olofsson
5. Roland Pettersson
6. Sebastian Pettersson
7. Göran Sandström
8. Magnus Sjögren
9. Berra Sandström
10. Linda Larsson
11. Ola Larsson
12. Janne Gustavsson
13. Håkan Sandström
14. Jennifer Stenström
15. Matti Hahnsson
16. Oskar Pettersson
17. Petter Höök
18. Åsa Wimnell
19. Lillemor Ringvall
20. Agnetha Stenström
21. Ingvar Engström
22. Emil Söderberg
23. Tove Averyd
24. Ola Stockman-Wallerström
25. Gunnel Söderberg
26. Jane Lindström
Ungdomar
1. WilmaWimnell                5                    0                     
2. Lina Larsson                   4                    1                   
3. Anna Larsson                  3                    2                   
4. Emma Sedman                2                    3                   
5. Zeb Averyd                     1                    4                   
6. William Pettersson           0                    5