B-laget ner på jorden efter 1-5

Efter att ganska smidigt ha vunnit på hemmaplan i juni mot Levide åker ett förhoppningsfullt gäng ner till Levide på tisdagkvällen för att ta tre poäng. Nu blir det inte som vi tänkt. Hemmalaget spelar, smartare och är effektivare och trots en spelmässigt jämn match får Hangvar/Kappelshamns reservlag snopna åka hem efter hela 1-5 i baken.
HSK/KIK inleder annars helt ok och slår fina löpbollar till anfallsspelare och yttermittfältare. Tyvärr bli vi ett flertal gånger felaktigt avblåsta för offside och de gånger vi inte blir det är avslutningarna inte det allra bästa. Levide tar sedan ledningen efter en markeringsmiss och misstänkt offsideläge, men vi är ännu optimistiska och tror på en snabb vändning när en halvtimme gått.
Tyvärr strular vi till det i försvarsspelet två gånger – minut 35 och 38 – något som Levide skickligt utnyttjar med två mål. Under den andra halvleken backar Levide hem för att försvara sin ledning, men uppemot tio goda målchanser slutar inte i något reduceringsmål. Istället kan hemmalaget kontra in 4-0 i minut 77, innan äntligen Thage påpassligt gör ett tröstmål i en tilltrasslad situation framför motståndarnas målvakt efter ett bra skott från Micke. I matchens näst sista minut får hemmalaget in ett femte mål och så är den kvällen förstörd.
Lite tråkigt är att vi tappar poäng till serieledande Väskinde. HSK/KIK är ännu klar tvåa i serien, men avståndet till serietoppen är nu fem poäng. Även om vi vinner seriefinalen hemma den 28 augusti är våra möjligheter till serieseger nog rätt små, eftersom det sedan bara återstår två omgångar. Andraplatsen ska vi iallafall kunna knippa – det räcker med tre poäng på det återstående matcherna.
Två spelare förtjänar ett extra plus efter kvällens insats – de båda mittfältarna Thage o Micke.

Div 6 tisdag 21 augusti Levide IF B-Hangvar/Kappelshamn B 5-1 (3-0)
Levide IP kl 19.00 Publik 5 Domare Pontus Jespersson
MV Anton Pontén* – HB Elias Bogren*, MB Johan Carlén , MB Marcus Tidblom*, VB Tony Lindström – HMF Mikael Öhman, MMF Thage Söderdahl ©, MMF Jonas Karlsson*, VMF Karl Malmberg* – HF Fredrik Bäck, VF Göran Hansson* – Avb Ola Hult, Conny Östergren
Målen  1-0 18; 2-0 35; 3-0 38; 4-0 77; 4-1 Thage (Micke) 82; 5-1 88
Byten 30 CÖ in TL ut; 34 OH in MÖ ut; 46 MÖ in TL in KM, EB ut; 60 EB in JC ut; 73 KM in OH ut; 83 JC in GH ut; 89 GH in TL ut
* spelare med hangvarslicens