En pinne i höstpremiären för B-laget

Nu är även div 6 igång och första matchen – borta i Traume mot Visby AIK – blir en riktig rysare. Hangvar/Kappelshamn börjar bäst, men lyckas bara fixa till 1-0 – måltjuven Andreas Larsson slår in ett fint inlägg från Viktor Pettersson. Sedan blir det för mycket långbollande och få bra avslut. Hemmalaget utnyttjar ett par försvarsmissar hos de våra och kan gå till halvtidsledning med 2-1.
Efter vissa omdisponeringar i laget tar de grönklädda bortalirarna över spelet igen, mindre långbollande och bättre passningsspel lägger grunden till två mål och vi är åter i ledningen med en dryg kvart kvar att spela. Kvitteringen är en intelligent lagd frispark av Adde som från långt håll smyger sig in i VAIK-målvaktens vänstra hörn. ledningsmålet 3-2 är en snygg nick av Anton på ett inlägg från Johan med dryga kvarten kvar att spela.
HSK/KIK har bud på flera mål, men under de sista fem minuterna börjar krafterna tryta och vi kommer för djupt ner i försvaret. Det ser ändå ut att kunna bli tre poäng och serieledning. Men i matchens sista sekunder lyckas en VAIK-spelare kasta sig fram på ett förlupet inlägg och stöta in en kvittering. Snopet!
Spelarkritik – stort plus till slitvargarna Tibba och Thage, men även inhopparen Anton ska ha beröm liksom chansskaparen Andreas L, oldtimern Conny (så länge han orkar), kämpen Adde och teknikern Håkan.
Kan inte låta bli att nämna en av årets underligaste domarinsatser. Vartannat domslut är det ingen som förstår – varken ibland hemma- eller bortaspelarna. Som grädde på moset fick Tibba en varning med motiveringen ”Du är allmänt otrevlig!”.
I nästa vecka väntar en tuff långväga bortafajt i Levide. Kan vi ta poäng där har vi ett utmärkt läge inför kommande seriefinal på vallen mot Väskinde. Andraplatsen ska vi definitivt greja, om det inte blir en kollektiv kollaps i september.

Div 6 tisdag 14 augusti Visby AIK C-Hangvar/Kappelshamn B 3-3 (2-1)

Traume kl 19.00 Publik 5 Domare Bengt Björnlund
MV Joakim Palme – HB Elias Bogren*, MB Conny Östergren, MB Marcus Tidblom*, VB Johan Carlén – HMF Viktor Pettersson, MMF Thage Söderdahl ©, MMF Andreas Nilsson VMF Mikael Öhman – HF Tobias Bogren*, VF Andreas Larsson*– Avb Anton Pontén*, Andreas Johansson*, Håkan Sandström
Målen 0-1 Andreas L (Viktor) 12; 1-1 16; 2-1 29; 2-2 Andreas N (frispark, Håkan) 59; 2-3 Anton (Johan) 73; 3-3 90
Byten 35 AJ in VP; 46 HS AP in JC MÖ ut; 62 MÖ VP in AJ TB ut; 70 JC in EB ut
* spelare med hangvarslicens