Urladdning i seriefinalen – seger med 6-1!

Tisdagkvällens seriefinal på Snäckersvallen i div 6 blir inte den jämna match vi förväntar oss. Åtminstone inte målmässigt. Hangvar/Kappelshamn slår serieledande Väskinde med hela 6-1 – en riktig urladdning efter förra veckans storstryk borta mot Levide. Liksom då är spelet på plan ganska jämnt, men till skillnad från då avslutar vi anfallen snyggt och effektivt. Efter 2-0 i halvtid knäcker vi motståndarna med ett tredje mål sju minuter in på andra halvlek i en match som spelmässigt ligger klart över div 6-nivån. Också Vais spelar riktigt bra denna augustikväll.
Efter böljande konstruktivt spel i högt tempo med många snabba spelvändningar åt båda hållen sätter kvällens måltjuv nummer ett Andreas L 1-0 till hemmalaget efter ett delikat inlägg från Danne. Sedan dröjer det till matchminut 40, innan målfarlige Sigge gör 2-0 på assist från Tibba.
Andreas gör sedan 3-0 och 4-0 i 52:a och 63:e minuten – båda gångerna suveränt framspelad av Sigge. Därefter tappar givetvis Vais lite motivation och Sigge kan göra 5-0 och Adde 6-0 inom loppet av två minuter med tjugo minuter kvar av matchen.
Att vi sedan blir lite övermodiga och låter Väskinde tröstmåla tio minuter före slutsignal, är inte mycket att orda om.
Sammantaget gör HSK/KIK sin bästa match för året mot duktiga, unga, vältränade motståndare. Jonas i målet är säkerheten själv som sprider harmoni i en i den närmast perfekt fungerande backlinjen och mittfältet jobbar och sliter på ett imponerande sätt. Anfallsduon Andreas och Sigge gör tillsammans fem mål – kommentarer överflödiga. Fyra bänknötare kommer dessutom in och visar att dom gärna vill vara med i startelvan mot Fårösund på konstgräs om en vecka.
Nu är vi bara två poäng efter Väskinde i serien när två omgångar återstår – så det finns faktiskt hyfsade chanser till serieseger, om vi sköter oss i avslutningsmatcherna.

Div 6 tisdag 28 augusti Hangvar/Kappelshamn B-Väskinde AIS B 6-1 (2-0)
Snäckersvallen kl 18.00 Publik 35 Domare Bengt Björnlund
MV Jonas Karlsson* – HB Jonathan Karlsson*, MB Andreas Nilsson, MB Göran Hansson*, VB Fredrik Bäck – HMF Tobias Bogren*, MMF Thage Söderdahl ©, MMF Marcus Tidblom*, VMF Daniel Boman – HF Andreas Larsson*, VF Sigurd Johansson* – Avb Mikael Öhman, Conny Östergren, Kristian Björklund*, Anton Pontén*

Målen 1-0 Andreas L (Daniel) 17; 2-0 Sigurd (Marcus) 40; 3-0 Andreas (Sigurd) 52; 4-0 Andreas (Sigurd) 63; 5-0 Sigurd (Mikael) 70; 6-0 Andreas N (Daniel) 72; 6-1 81
Byten 29 MÖ in TB ut; 46 TB in DB ut; 71 CÖ in TS ut; 75 DB in MT ut; 76 KB in AL ut; 79 AP in SJ ut
* spelare med hangvarslicens