Blandad kompott i nattens GA Cup

Under det andra dygnet av GA Cup är två KIK-lag i elden. Och det blir både plus och minus i vågskålen. För det positiva står Kappelshamn lag 1 i Herrar B och för det negativa står klubbens titelförsvarande veteranlag i Herrar 35. Läs mer om våra insatser i Rilles  och Gurras matchrapporter för respektive lag.
KIK faller med flaggan i topp och blir grupptvåa efter suveräna Gute

Mot Hemse spelar vi precis som vi ska och vill. Tålamod, säkra passningar och individuella cirkusnummer. Inga bolltapp, inga markeringsmisssar.
Mot duktiga Vänge upprepas insatsen från inledningsmatchen, förutom två bolltapp i mitten av banan och mål i arslet direkt.
Spelar ingen roll – ute, inne, borta, hemma – Klinte är inte vårt lag. Underläge två-noll vänder till ändå till oavgjort och seriefinal mot Gute.
Trötthet och lathet mot ett väldigt skickligt Gute sätter sin prägel på matchen. Med tidiga mål, bra fart och rappa fötter ger Gute oss en lektion i Futsal. Kul ändå att gruppen lever fram till sista matchen.

KIK:s laguppställning i GA Cup herrar B lördag 26 januari Sävehallen

 Kl 01.30.500 Matchtid 1×20 min
MV Rikard Holmström – Backar Mats Pettersson ©, David Söderberg, Andreas Nilsson, Tony Lindström – Anfallare Johan Lindberg, Daniel Boman, Viktor Pettersson, Niklas Karlsson
Resultat
KIK-Hemse BK 4-0 Mål: Danne 2, Nicke och David 1 var
KIK-Vänge IK 4-2 Mål: Limpan 2, Danne och Tony 1 var.
KIK-Klintehamns IK 1 2-2 Mål: Danne och Tony 1 var
KIK-FC Gute B: 0-5

Rikard Holmström

Veteranerna detroniserade!

Från cupguld 2012 till jumboplats 2013. Detta är ett magplask som skapar svallvågor ända bort till Gotska Sandön. Det är inte mycket som stämmer denna nattsvarta afton. Veteranerna blir utskåpade ordentligt i tre raka förlustmatcher.  Den stora och avgörande skillnaden i alla matcherna var att motståndarna snabbare ställde om till både försvar och anfall än de våra Det gjorde att vi får en köttmur att försöka forcera och hemåt hamnar vi på efterkälken i flera 1-3-situationer. Självfallet ger sådant utslag i långa loppet. Sen verkar Kappelshamn i stort sett vara det enda laget som släpper in mål på nick. Två gånger om i den här turneringen dessutom. Nej, detta vill vi inte minnas så det kastar vi in längst in i minnesarkivet.

KIK:s laguppställning i GA Cup herrar 35 fredag 25- lördag 26 januari i Solklintshallen

kl 23.40-1.20 Matchtid 1×15 min
MV Jesper Forsman. Backar Thomas Erlandsson, Håkan Sandström, Ola Larsson ©, Jörgen Gräsman (spelade ej match 3) – Anfallare Mattias Andersson, , Thage Söderdahl, Magnus Boman, Fredrik Bäck, Pablo Valenzuela,
Resultat
Visby AIK 0-3
IF Hansa/Hoburg 0-5
Stenkyrka IF 3-5 Mål: Fredrik (Thage), Thomas E, Ola (Fredrik)

Lars Grundemark