Vi förlorar mot oss själva!

Ja, Kappelshamn får stryk av… Kappelshamn! Så kan söndagens träningsmatch sammanfattas. Visserligen står Visby AIK för motståndet men det är Kappelshamn som gör målen. I eget mål alltså. Tre klockrena självmål och morsning och goodbye! Slutresultatet stannar vid skämmiga 0-7 men det är en märklig match ur många synvinklar. 0-1 i 11:e minuten på ett helt otagbart självmål kan få vilket lag som helst att tappa modet. Men våra grabbar står upp bra den första halvtimmen. Det är kamp, man finns på rätt plats i positionerna och vi stänger till hemåt, precis som vi kommit överens om.
Så långt kommer inte VAIK någon vart eftersom de inte hittar fram då vi krymper ihop oss framför straffområdet. Det blir chansfattigt åt båda hållen då det mest blir kamp mellan de båda straffområdena. I 34:e blir det 0-2 på ett bolltapp på mittfältet som resulterar i ett felaktigt bakåtpass som i sin tur leder till mål. Bjudmål från vårt håll således. Några minuter senare är det dags för nästa självmål vilket följs upp med 0-4 strax därefter på ett mål som borde dömts bort för solklar offside. Om målgöraren står två meter nedanför vår siste gubbe när bollen passas, kan vi inte få det till annat än offside.
I andra halvlek lyfter VAIK upp spelet och stressar oss högre upp i banan och de gör det effektivt. Vi lyckas inte ta oss ur den pressen och får sällan tag i bollen såpass att vi kan starta något konstruktivt. 0-5 kommer efter ytterligare en tappad boll på mittfältet. 0-6 på ett självmål (igen) efter hörna men denna gång skulle målet dömts bort på ruff på vår spelare. Men inget klander över domaren. Självklart är det svårt att hinna med och se allting i en röra av 22 par armar och ben som flaxar åt alla väderstrecken samtidigt. Matchen avslutas sedan med ett långskott lågt i målvaktens högra hörn. Surt och tveklöst på tok för många mål i baken för så överlägsna var inte motståndet. Än en gång fick vi bevisat att vi får det svårt mot lag som har ett större rörelseregister än vad vi har. Vi är för stillastående både med och utan boll och det straffar sig i långa loppet. Tycker ändå att vi ska ta med oss första halvtimmen för den visade att vi kan bara alla delarna i maskineriet synkroniserar samtidigt.

Träningsmatch söndag 17 mars Visby AIK-Kappelshamns IK 7-0(4-0)
Slite Konstgräs kl 14.00 Publik 15 Domare Wictor Nordström Assisterande Elliot Pettersson och Pontus Jespersson
MV Nils Ingelmark – HB Pablo Valenzuela, MB Mikael Öhman, MB Mattias Andersson©, VB Håkan Sandström – HDMF Patrik Westerlund, VDMF Andreas Nilsson – HMF Tony Lindström, MMF Daniel Boman, VMF David Söderberg – TF Gildo Turato – Avb Mardin Saraee, Jesper Ryftenius
Målen 1-0 11 (självmål); 2-0 23; 3-0 (självmål) 37; 4-0. 43; 5-0 58; 6-0 (självmål) 72; 7-0 87
Byten: 46 MS in TL ut; JR in AN ut; 66 TL in PV ut; AN in MÖ ut; 70 MÖ in MS ut; 80 MS in JR ut; 82 PV in HS ut