1-1 efter utvisning och sen kvittering

Så är seriepremiären överstökad. Roligt i år att Gotlands Fotbollsförbund och Region Gotland insett värdet av gotländsk division 5-fotboll. Reklamskyltar, nya läktare och avbytarbås skapade en trevlig inramning på Rävhagen i Visby. Hela premiäromgången i femman spelas på öns tre konstgräsplaner på grund av den försenade våren.Annars börjar premiären hemma mot Klintehamn trevande och lite tafatt. Första halvlek är tempofattig med många misstag från båda lagen. Avvaktande spel och säkerhetstänk genomsyrade första halvlek som inte bjöd på några större chanser. Kappelshamn får inte igång det fina spelet från de senaste matcherna. Den bästa chansen har Limpan som tog sig in i straffområdet men får inte till avslutet. Kraftig motvind påverkade också möjligheten till konstruktivt spel och hemmaspelarna är nöjda med att gå till halvtidsvila med 0-0.
Andra halvlek blir motsatsen till den första. Mycket högre tempo, fler och hårdare närkamper, bättre spel och kombinationer från båda lagen värmer den trettiohövdade publiken. Närmast ett ledningsmål är Kappelshamn utan att för den skull skapa den riktigt heta målchansen.
Tio minuter in i andra halvlek drar Mattias på sig sitt andra gula kort och tvingas lämna planen efter en stark insats. Detta påverkar inte spelet nämnvärt. Dock tar Klintehamn ledningen tio minuter senare. Efter inkast hamnar bollen hos en klinteforward som vid straffpunkten kan vända bort vår back och dundra in 0-1. Det finns brister i KIK men när det kommer till moral och kampvilja är det inte många lag som kan matcha. Efter målet tar Kappelshamn över matchen och pressar på för en kvittering. Bollen förpassas till Klintes planhalva och bortalaget blir alltmer slitet ju längre matchen lider.
I den åttionde minuten får Kappelshamn frispark lite till vänster om straffområdet. David blir exekutor och skjuter bollen ribba och ut. Kort efter berövas Kappelshamn på en straffspark då domaren släpper en handssituation. Kvitteringen ska dock komma. Tre minuter före matchslutet frispelas Adde av Nicke och kan placera in bollen. Mycket välförtjänt och rättvist.
Matchen slutar 1-1 vilket får anses spegla matchen ganska väl och Kappelshamn ska vara nöjda med sin insats.
Patrik har införskaffat en solhatt. Denna kommer att tilldelas matchens lirare vilken utses av tidigare hattinnehavare. Hatten ska efter varje match prydas med ett valfritt märke och med stolthet bäras vid samling till nästa match. Först att utses blev Adde för en rakt igenom gedigen insats.

Div 5 torsdag 18 april Kappelshamns IK-Klintehamns IK 1-1 (0-0)

Rävhagens Konstgräs kl 19.30 Publik 38 Domare Niclas Leino Assisterande Nils-Eric Folebo o Hugo Korsell
MV Rikard Holmström – HB Pablo Valenzuela, MB Mats Pettersson©, MB Mattias Andersson, VB Mikael Öhman – HMF Niklas Karlsson, MMF Andreas Nilsson, MMF Patrik Westerlund, VMF Fredrik Bäck – HF Eric Darolf, VF Johan Lindberg – Avb Johan Carlén, Tony Lindström, David Söderberg, Henrik Jansson
Målen 0-1(66); 1-1 Andreas (Niklas) 87
Byten 33 DS in NK ut; 46 TL JC in PV AN ut; 66 AN in PW ut; 69 NK in ED ut; 70 JJ in FB ut; 75 FB in JC ut
Utvisning 56 Mattias A
Matchens KIK-lirare: Andreas