Även B-laget vänder 0-2 till 3-2

I lördags vann A-laget med 3-2 efter underläge 0-2 och B-laget ville inte vara sämre i måndagens seriepremiär på Snäckersvallen i en riktigt kall vind. Vårt med Hangvar gemensamma reservlag mötte ett rutinerat och taktiskt IFK Visby B. Extra kul med en trepoängare – inte alls orättvis med tanke på spelfördelning – när ett underläge kan vändas och segermålet görs i en av matchens sista sparkar.Efter en spelmässigt bra tjugo minuters inledning kroknar hemmaspelarna betänkligt i motvinden men matchen är spelmässigt jämn. Under första halvlekens slutminuter utnyttjar visbyspelarna skickligt två försvarsmisstag och tar ledningen med 0-2.
Under den andra halvleken märks att Hangvar/Kappelshamn har ett konditionsstarkare lag och sjunker inte ner i speltempo på samma sätt som IFK Visby på den så här års rätt tungsprungna gräsmattan. Men de grönsvarta får inte till det i avslutningarna. En kvart in på halvleken tänds ändå hoppet efter en suveränt slagen frispark från 30 meter med höger yttersida av Sigge. Bollen skruvar sig in via bortre stolpen och det är reducerat.
Sedan känns det som en rysare med tragisk utgång – hemmalaget producerar visserligen några målchanser, äger mycket boll, vinner löpdueller men kommer aldrig till riktig bra avslut. Istället skapar IFK några farliga kontringschanser, där HSK/KIK vid ett tillfäller har änglavakt i form av Håkan som får undan en boll på mållinjen.

Med bara drygt fem minuter kvar att spela kommer välförtjänt hemmakvitteringen efter en fin klack av Ryffe till Andreas. Andreas slår sedan ett inlägg som Sigge vräker sig fram och tofflar in i motståndarmålet.
Matchen sista fem minuter präglas av chansspel – båda lagen går för tre poäng – och det skapas farligheter framför de båda målen. Tillslut skickar Mattias fram en prefekt boll till Kristian som i full fart springer ifrån IFK-försvaret och avslutar med en lagom hård bredsida som via målvaktens händer fortsätter in i mål.
Bland kappelshamnsspelarna så ska målvakten Morteza ha ett plus för rådigt spel och väl avvägda långa in- och utsparkar. Alex börjar strålande som vänsterback, men får tyvärr utgå redan efter kvart på grund av skada. Håkan ligger bakom många offensiva uppspel under andra halvlek från den backposition han får ta över efter Alex. Mattias kompletterar lagets gigant HSK-aren Tibba som ett suveränt mittbacklås. Sedan ska givetvis målfarliga kämpen Sigge från Hangvar också ha en eloge liksom hangvarmittfältarna Jonas och Johan

Div 6 måndag 29 april Hangvar/Kappelshamns B-IFK Visby B 3-2 (0-2)
Snäckersvallen kl 18.50 Publik 25 Domare Teddy Larsson
MV Morteza Azizi – HB Jonathan Johansson*, MB Mattias Andersson, MB Marcus Tidblom* ©, VB Alex Siggelin – HMF Kristian Björklund*, MMF Jonas Karlsson*, MMF Håkan Sandström, VMF Jesper Ryftenius – HF Sigurd Johansson*, VF Mardin Saraee – Avb Johan Engström*, Andreas Johansson*
Målen 0-1 41; 0-2 44; 1-2 Sigurd (frispark, Sigurd) 58; 2-2; Sigurd (Andreas) 83; 3-2 Kristian (Mattias A) 89
Byten 15 JE in AS ut; 32 AJ in JR ut; 70 JR in JK ut

* spelare med Hangvarslicens