Bra KIK-moral vände underläge till seger

Detta kan ha varit Kappelshamns sämsta match på 2000-talet. Det enda som var bra var planen och den numera patenterade moralen. Efter en katastrofal första halvlek leder Vais med 1-0. Detta blir tidigt i andra 2-0. Med halvtimmen kvar påbörjas ”undret i Hemse” och efter nittio minuter kan Kappelshamn inkassera årets första seger.
Kappelshamn inleder ganska bra med enkla pass och bra lösningar på svåra situationer. Sen kommer baklängesmålet. En inspark nickskarvas mellan mittbackar och en friställd Vaisforward gör inget misstag utan placerar in bollen intill stolpen. Efter detta följer en kavalkad av grönsvartrandiga misstag, Missade tvåmeterspassningar, ingen hjälp åt varandra och felpositioneringar. Detta gör att Vais har mycket boll – men utan att skapa någon större målchans.
Efter paus fortsätter samma matchbild även om Kappelshamn blir lite rejälare. Detta ”rejäla” medför en frispark i bra läge till Vais tidigt i andra halvlek. En kombination av bra frispark och lite målvaktstavla leder fram till 2-0. Skottet går stolpe in men i målvaktens hörn. Nu startar Kappelshamn operation upphämtning. Halvvägs in i andra halvlek skickar Mats iväg en långboll som Danne skarvar fram till Eric som trycker in den första reduceringsbollen. Som taget ut Drillos fotbollsskola. Med kvarten kvar kvitterar Patrik efter hörna. Kort därefter tilldöms Kappelshamn en frispark vid sidlinjen. Nicke skickar in bollen i straffområdet och efter en kort kalabalik dunkar Patrik in bollen i nättaket. Några nervösa minuter senare är första segern bärgad.
Det är en styrka att kunna spela så dåligt och ändå vinna. Ännu ett bevis på härlig moral och kampvilja. Den numera berömda hatten återbördades till inköparen Patrik för sina två mål och otroligt slit över hela planen.
Såväl ordinarie lagledare Gurra som tränare Macke hade förhinder att närvara – men en stor eloge till Adam Weijmers som får rycka in och lägga fem timmar på laget, han fixar allt från papper till vatten och byten.
Notabelt – lagkapten Mats gör sin 100 seriematch i KIK:s A-lag. Han debuterade den 26 april 2008 på Wisborgsvallen i en vinstmatch mot Väskinde (3-0).

Div 5 lördag 27 april Väskinde AIS-Kappelshamns IK 2-3 (1-0)
Sudervallens Konstgräs kl 15.00  Publik 22 Domare Pontus Westberg
MV Rikard Holmström – HB Pablo Valenzuela, MB Mats Pettersson©, MB Johan Carlén, VB Tony Lindström – HMF Niklas Karlsson, MMF Fredrik Bäck, MMF Patrik Westerlund, VMF David Söderberg – HF Eric Darolf, VF Daniel Boman – Avb Jesper Ryftenius, Henrik Jansson
Målen 1-0 7; 2-0 49; 2-1 Eric (Daniel) 63; 2-2 Patrik (David) 77; 2-3 Patrik (Niklas) 79
Byten 36 HJ in PV ut; 56 JR in NK ut; 65 PV in TL ut; 68 NK in ED ut
Matchens KIK-lirare: Patrik