Korppremiären slutade med förlust

PremiärlagetHistorien upprepade sig tyvärr för KIK:s lag i korpen. Liksom förra året blev det premiärförlust. Dock ett fall framåt siffermässigt – 1-4 i år mot 1-9 förra året. För motståndet svarade Lokrume.  Den första halvleken präglades av få målchanser åt båda håll. Lokrume var dock påpassligt framme på en målvaktsretur och kunde gå till halvtidsledning med 1-0.
Efter pausen blev de grönsvarta alltför stillastående och Lokrume var duktiga på att utnyttja våra misstag och lyckades efter hand göra ytterligare tre mål innan Jakob tröstmålade i slutminuten på ett bra inlägg från Ola.
Positivt var att Kappelshamns lyckades mönstra tretton spelare, vilket gjorde vi hade två spelare på varje position förutom Bommen i mål. Tyvärr lyckades KIK inte utnyttja det genom att försöka hålla högt tempo med snabba byten. Men premiärmatchen ska ses som en lärdom.
På spelarfronten kunde Kappelshamn presentera två nya jämfört med förra året – Danne Nilsson och Johanna Stenström. Båda klarade debuten med bravur. Danne hade bland annat ett giftigt skott och Johanna visade god speluppfattning.

Korpen herrar div 1 torsdag 16 maj Lokrume IF-Kappelshamns IK 4-1 (1-0)
Annelund 19.30 Domare Adrian
MV Ronny Hägbom – Backar Petter Höök, Jörgen Gräsman, Berra Sandström, Roland Pettersson © – Mittfältare Ola Larsson, Mats Boman, Mattias Rödén, Daniel Nilsson– Anfallare Johanna Höök, Magnus Boman, Johanna Stenström, Jakob Hägbom
Målen 1-0 18; 2-0 32; 3-0 39; 4-0 41; 4-1 Jakob (Ola) 49