Stark vändning gav en välförtjänt poäng

Efter två matcher är B-laget fortfarande obesegrat. Men i dagens bortamöte mot Stenkyrka satt det hårt åt. Hemmalaget ledde i paus med 2-1 efter att ha haft 50-procenting chansutdelning. HSK/KIK skapade åtta målchanser på sitt spelövertag men förvaltade bara en rätt. Under den andra halvleken jämnade spelet ut sig något, men när en försvarsmiss bäddade för 3-1 till Stenkyrka såg det mörkt ut. Då tog Hangvar/Kappelshamn fram kämpatakter och lyckades både reducera och kvittera. Efter kvitteringen hade vi ett par goda lägen på övertid att kamma hem alla tre poängen, men vi var bara nära.
Annars ser det spelmässigt bra ut under stora delar av första halvlek. HSK/KIK vinner många närkamper och skapar flera målchanser, så Stenkyrkas ledning – självmål – efter fem minuter känns inte särskilt betungande och kvitteringen kommer också i den tjugonde matchminuten efter en bra slagen frispark av Micke som Martin forcerar in. Tyvärr tar Stenkyrka på nytt ledningen efter ett mittförstånd i backlinjen. Annars är det man mest minns från halvleken en härlig kanon i ribbans underkant från Andreas och ett par suveräna frilägesräddningar av Morteza.

Under andra halvlek sjönk tempot och spelarna såg lite trötta ut – även det unga hemmalaget som ändå hade gott om avbytare. En knapp kvart in på halvleken ger en misslyckad rensning öppet mål för Stenkyrka som i det läget ser ut att ha fått matchen dit dom vill. Då höjer sig bortalaget ett snäpp, går på kamplust och kraft – något som lönar sej i minut 66, då Andreas placerar bollen i motståndarmålet efter det att bollen studsat fram och tillbaka mellan olika spelareframför stenkyrkamålet. På övertid lyckas Emil snyggt slå in kvitteringen, men Hangvar/Kappelshamn har två till riktigt giftiga chanser till ytterligare mål, innan domaren blåser av matchen.

Hangvar/Kappelshamn gör sammantaget en bra match där många spelare ska ha ett plus i kanten som mittfältsmotorn Jonas, backarna Ola och Martin samt Andreas på topp.

Div 6 söndag 5 maj Stenkyrka IF-Hangvar/Kappelshamn B 3-3 (2-1)
Gullbjerge kl 17.00 Publik 40 Domare Bengt Björnlund
MV Morteza Azizi – HB Pablo Valenzuela, MB Martin Sander, MB Mattias Andersson ©, VB Olof Larsson – HMF Kristian Björklund*, MMF Jonas Karlsson*, MMF Mikael Öhman, VMF Niclas Högberg* – HF Emil Pettersson*, VF Andreas Larsson*– Avb Mardin Saraee, Anton Söderberg
Målen 1-0 5 (självmål); 1-1 Martin (Mikael, frispark) 20; 2-1 32; 3-1 57; 3-2 Andreas (Mikael) 66; 3-3 Emil (Andreas) 91
Byten 20 AS in OL ut; 22 MSar in EP ut; 28 OL in AS ut; 30 EP in MSan ut; 46 MSan in EP ut; 65 EP in MSar ut; 75 MSar in PV ut
* spelare med Hangvarslicens