Första sockenderbyt på 12 år blev riktigt spännande!

Senast Kappelshamns och Hangvars A-lag möttes i en seriematch var 2001, då fick vi storstryk borta med 1-8 och lyckades lite bättre hemma, 3-5. I lördagens efterlängtade sockenderby var från fyran nedflyttade Hangvar förstås stora förhandsfavoriter, men KIK bjöd på överraskande gott motstånd på Hangvars hemmaplan Skogsgläntan. Tyvärr blev det inga poäng i dag heller. Vi stod upp väl och gjorde en kämpainsats, men när de berömda millimetrarna aldrig vill vara på vår sida blir det tufft. Hangvar vann kampen med 3-2 och vann dessutom välförtjänt då det var det spelförande laget som skapade mest och bäst chanser. Men det var en spännande kamp, där det aldrig skilde mer än ett mål mellan lagen.
Det var den för dagen tillförordnade burväktaren Mattias Andersson som ser till att förlustsiffran inte blir större och detta gör han med ett flertal rådiga ingripanden. Baklängesmålen är två frispelningar och en hårt dömd straff – inte mycket att göra åt.
Ute på planen står vi upp hela matchen och ger Hangvar en ordentlig kamp. Men vi skapar inte så mycket framåt och då blir det svårt att vinna några poäng. David blir för dagen tvåmålsskytt med två riktigt snygga mål. Det första på en lobb i krysset från straffområdesgränsen och det andra på ett lågt skott från 25 meter som smiter in nere vid målvaktens högra stolpe. För detta belönades David med ”hatten”, det vill säga matchens KIK-spelare.
Ett extra för derby som sådant är att det är en ”snäll” match utan något tjafsande. Det kan naturligtvis bero på samarbetet föreningarna emellan där spelarna blivit ”Hej” och ”Mors” med varandra.
Iochmed dagens förlust är vi indragna i bottenkampen.

Div 5 lördag 18 maj Hangvars SK-Kappelshamns IK 3-2 (1-0)
Skogsgläntan kl 15.00 Publik 25 Domare Wictor Nordström Assisterande Hugo Korsell o Niklas Wallin
MV Mattias Andersson – HB Henrik Jansson, MB Mats Pettersson ©, MB Håkan Sandström, VB Johan Carlén – HMF Eric Darolf, MMF Andreas Nilsson, MMF Johan Lindberg, VMF David Söderberg – HF Niklas Karlsson, VF Tony Lindström – Avb Abolfazl Nazari, Jesper Ryftenius
Målen: 1-0 21, 1-1 David (Niklas) 48, 2-1 straff 66, 2-2 David (Eric) 72, 3-2 76
Byten: 34 ANa in, TL ut, 37 JR in ANi ut, 46 ANi in JR ut, 62 TL in HJ ut, 66 JR in ANa ut, 76 HJ in JC ut, 81 JC in ED ut
Matchens KIK-lirare David Söderberg