Hansaspöket visade sig igen!

Vissa lag funkar det bara inte mot. Det gamla Hansaspöket visade sig återigen i sin mest tragiska skepnad. Trots att vi låg parkerade på motståndarnas planhalva i 75 av matchens 90 minuter så fick vi ändå se oss besegrade med 1-3. Fotboll är inte logisk och emellanåt inte ens rättvis. Hur förklarar vi nu detta? Ett kraftigt spelövertag och ett fullkomligt bombardemang mot Hansa/Hoburg räckte ändå inte i långa loppet visade det sig. Vi hade bollar på mållinjen, missade tomt mål, fick motståndarmålvakten att göra fantomräddningar, missade frilägen, hade en uppsjö med skott som visslade tätt utanför eller strax över. Men det var som förgjort. Skottstatistiken visade på 16-5 i vår favör – men det var som att försöka forcera en vägg. Matchstarten är en aning seg för vår del och Hansa/Hoburg får ta ledningen i den nionde minuten, där vi visar att vi inte vaknat ordentligt. Ett långt inlägg från vänster ramlar ner på en omarkerad spelare i straffområdet. Han får i sin tur nickpassa till en annan omarkerad medspelare som enkelt kan förpassa in 0-1. Kort därefter gör Rille en kanonräddning.  Därefter tar vi över tillställningen fullständigt och brassar på för fulla segel framåt. H/H blir nertryckta ändå till det egna straffområdet och får slå ifrån sig utan att skapa något i anfallsväg. Men resultatet står sig halvleken ut. Kanonaden fortsätter från vårt håll i den andra halvleken och vi visar upp hela registret i ineffektivitet i offensiven. Bollen har helt enkelt bestämt sig för att den inte ska in.
En knapp kvart in på den andra halvleken drabbas vi av nästa kalldusch. En motståndare får iväg en vanlig hederlig tåpaj från 20 meter som seglar in i Rilles vänstra kryss, helt otagbart. Varför måste vi slita oss till varenda målchans medan motståndarlagen allt som oftast gör flaxmål på rena vådaskott?
En liten gnutta hopp tändes när Eric reducerar med en volleylobb efter ett långt inlägg från Danne. Men hoppet släcks bara några minuter senare när H/H ställer om i en snabb kontring där en frispelad spelare får pricka in 1-3. Morsning, goodbye och godnatt!
Hansa/Hoburg har två skott på mål i andra halvlek och båda går in. Snacka om effektivitet!
Kuriosa i sammanhanget. H/H:s äldste spelare är född 1990. Vi har en spelare född på 90-talet.
Iochmed dagens förlust tappar vi mark i tabellen. Nu är det närmare botten än toppen. Men rimligtvis bör det lossna så länge vi kämpar och det ska laget ha en eloge för. Att sedan inte turen är med oss kan vi inte göra så mycket åt. Men tur är samtidigt något man förtjänar.
Av dagens Kappelshamnslag lyfter vi på hatten för Eric som gör en stabil insats som högerbreddare och som har en massa hyss för sig med motståndarna tillsammans med Pablo vilket bland annat resulterar i en hel del vassa inlägg från kanten som vi bör förvalta bättre. David är alert på den andra kanten och skapar också en hel del både som inlägg och direkta skott.
Vi såg också en debutant i laget. Albin Norqvist från de djupa Värmlandsskogarna fick känna på hetluften.

Div 5 torsdag 9 maj Kappelshamns IK-IF Hansa/Hoburg 1-3 (0-1)
Snäckersvallen kl 17.00 Publik 47 Domare Anders Nyström

MV Rikard Holmström – HB Pablo Valenzuela, MB Mats Pettersson ©, MB Mikael Öhman, VB Tony Lindström – HMF Eric Darolf, MMF Andreas Nilsson, MMF Patrik Westerlund, VMF David Söderberg – HF Daniel Boman VF Johan Lindberg – Avb Simon Rondahl, Albin Norqvist
Målen 0-1 9, 0-2 58, 1-2 Eric (Danne) 68, 1-3 74
Byten 70 SR in PV ut, 75 ANo in ED ut
Matchens KIK-lirare Eric Darolf