Uddamålsförlust i tidig seriefinal

Vårt obesegrade B-lag i sexan mötte serieledande fullpoängaren Gute C i en tidig seriefinal på Snäckersvallen en liten regnig majafton. I en öppen kamp på en hal gräsmatta blev det hela sju mål, men tyvärr endast tre för Kappelshamns med Hangvar gemensamma reservlag. Inte helt orättvist kanske – med tanke på en nick i ribbans underkant och ett stolpskott kunde matchen lika gärna kunnat sluta i en hemmaseger.
Första halvlek är spelmässigt totalt sett rätt jämn – periodvis ligger bortalaget och pressar, periodvis är det tvärtom. Gute tar ledningen två gånger, men vid båda tillfällena kvitterar HSK/KIK minuten efteråt. Gutes mål kommer till efter dåliga försvarsrensningar, medan Hangvar/Kappelshamns mål mer är frukten av en snabb omställning och en bra hörna.
Under andra halvlek äger Gute mest boll, våra mindre vältränade gubbar orkar inte riktigt med endast en avbytare. Dock – när Gute för tredje gången tar ledning i matchminut 51 kvitterar Fredda rutinerat efter en bra framspelning från Andreas. Tjugo minuter senare gör bortalaget sitt fjärde mål och trots många målchanser orkar hemmalirarna inte riktigt att kvittera en gång till. Matchens sista kvart präglas av många sumpade avslut, så det hade utan vidare kunnat bli såväl 3-6 som 5-4 i slutresultat.
Offensivt ska trion Fredda, Sigge och Andreas har stort beröm, men även mittbackarna Micke och Tibba är värda en eloge för sina insatser, liksom ytterbacken Tony för sin första halvlek.
Det här laget ska definitivt vara med och kriga i toppen av tabellen – det gäller att komma minst trea före sommaruppehållet för att få spela lite roligare matcher i höst. De tre främsta i div 6 norra möter nämligen de tre främsta i söderserien under höstomgången.

Div 6 tisdag 21 maj Hangvar/Kappelshamn B-FC Gute C 3-4 (2-2)
Snäckersvallen kl 19.00 Publik 15 Domare Rolf Wahlgren
MV Nils Ingelmark – HB Anton Pontén*, MB Mikael Öhman, MB Marcus Tidblom*, VB Tony Lindström – HMF Fredrik Johansson*, MMF Johan Engström*, MMF Thage Söderdahl ©, VMF Niclas Högberg* – HF Sigurd Johansson*, VF Andreas Larsson*– Avb Albin Nordqvist
Målen 0-1 6; 1-1 Sigurd (Andreas) 7; 1-2 14; 2-2 Johan (Niklas) 15; 2-3 51; 3-3 53 Fredrik (Andreas) 53; 3-4 72
Byten 19 AN in AP ut; 31 AP in AN ut; 83 AN in TL ut; 87 TL in AP ut
* spelare med hangvarslicens