B-laget slog serieledarna på bortaplan!

Efter ett taktiskt väl genomfört toppmöte kunde Hangvar/Kappelshamns gemensamma B-lag vinna med uddamålet över serieledande obesegrade FC Gute på Rävhagens svårspelade konstgräs. Tisdagkvällens div 6-match var riktigt bra och HSK/KIK hade dessutom marginalerna på sin sida. De oranga vältränade, unga hemmalaget hade rätt mycket boll och var duktiga på spelvändningar, men de grönsvarta bortalirarna hade tyngden, rutinen och var också bra på kontringsspelet.
Efter en intensiv första kvart står det 1-1 sedan gästerna först utnyttjar sin snabbhet och Kalle några minuter senare skickar iväg en perfekt löpboll till måltjuven Sigge som fri med Gute-målvakten säkert kvitterar. Resten av halvleken präglas av många bra spelkombinationer från hemmalaget och många bra omställningar från bortalaget, även om vi ser vissa trötthetstecken hos de våra. Men när David lugnt bredsidar in 2-1 för Hangvar/Kappelshamn efter 35 minuter får laget ett välbehövligt lyft.
Andra halvlek inleds på nytt med bra spelkombinationer från Gutes sida och ett kämpande, men tröttkört bortalag. En gutekvittering hänger i luften och är ett faktum efter i minut 80. Målet knäcker inte HSK/KIK utan spelarna krigar på och när Sigge slår en perfekt hörna mot bortre stolpen i den näst sista matchminuten står Johan rutinerat rätt och kan nicka in segermålet.
Alla fjorton lirare i vinnarlaget ska ha en stor eloge för sina insatser med ett speciellt plus till mittlåset Micke och Tibba, den centrala mittfältsduon Adde och Thage samt anfallsparet Andreas och Sigge. Kul också att de tre comebackande lirare svarade för så gedigna insatser – dels KIK:s Adam och Peter samt Hangvars Kalle, liksom inhoppande målvakten Mattias.

Div 6 tisdag 11 juni FC Gute C-Hangvar/Kappelshamn B 2-3 (1-2)
Rävhagen Konstgräs kl 18.00 Publik 8 Domare Adam Liljebäck  
MV Mattias Andersson – HB Sebastian Karlsson*, MB Mikael Öhman, MB Marcus Tidblom*, VB Kalle Malmberg* – HMF David Söderberg, MMF Andreas Nilsson, MMF Thage Söderdahl ©, VMF Peter Olofsson – HF Sigurd Johansson*, VF Andreas Larsson* – Avb Johan Engström*, Adam Weijmers, Anton Söderberg
Målen 1-0 12; 1-1 Sigurd (Kalle) 15; 1-2David (Sigurd) 35; 2-2 80; 2-3 Johan (hörna, Sigurd) 89
Byten 4 JE in AN ut; 9 AN in JE ut; 24 AW in SK ut; 27 JE in PO ut; 46 PO SK in TS AW ut; 57 TS in KM ut; 69 AW in SK ut; 77 KM in DS ut; 78 AS in PO ut; 85 SK in AW ut
* spelare med hangvarslicens