Härlig vändning och kvalserieplatsen säkrad

Detta gäng säkrade en plats i div 5-kvalet

Detta gäng säkrade en plats i div 5-kvalet

En fin, vinstilla och lagom varm junikväll på Snäckersvallen tar Hangvar/Kappelshamn B en riktigt skön trepoängare mot Stenkyrka. Iochmed vinsten blir vi sämst trea i div 5 norra och får spela i kvalserien efter sommaruppehållet. Segersiffrorna skrivs till 4-3 och det är i underkant. Utan en straffmiss, missade frilägen och ett praktfullt självmål speglar nog 6-2 matchbild bättre. Men när vi i början på andra halvlek ligger under med 1-3 och har tvingats plocka av två av de mest tongivande spelarna på grund av skador – ja, då är det många som räknar med en hemmaförlust.Spelmässigt dominerar HSK/KIK den första halvtimmen, men Stenkyrka gör två mål, dels på en onödig straff, dels efter ett misslyckat farligt dribblingsförsök på egen planhalva. Och hemmalaget bränner frilägen ända tills minut 40, då Kristian avslutar med ett fint skott efter en härlig fram­spelning av Andreas W.
Andra halvlek hinner knappt starta då en vacker KIK-nick glider in bakom – den egna målvakten! KIK:s italienare Gildo slår som tur är in 2-3 bara ett par minuter senare och det är match igen. Den första kvitteringschansen kommer en kvart senare då vi tilldöms en solklar straffspark. Tyvärr slås straffen för löst och lågt, så den lille stenkyrkamålvakten kan freda sitt mål. Knappt tio minuter senare slår Krille till igen från sin högerkant – nu kommer en väl avvägd diagonalpassning från Johan. Krille drar till på volley 30 meter från målet direkt i bortbortre krysset – ursnyggt!
Tio minuter före full tid nickar Thage in segermålet efter att Niklas gör ett perfekt långt inkast.
Matchens avslutande minuter präglas av ett böljande spel fram och tillbaka, där vi fråntas flera chanser på grund av tystnad i domarens pipa – två straffsparkar och tre frisparkar vore normala domslut. Stenkyrka å sin sida ges istället ett par riktiga goda kvitteringschanser som de grönsvarta hemmalirarna dock reder ut.
Nyckeln till vändningen och segern är nog att HSK/KIK ändrar sina uppspel i halvtid och låter ytterbackarna starta anfallen plus att flera av spelarna höjer sin spelnivå i kombination med en  helgjuten kämpainsats. Hangvartrion Marcus, Niklas och Andreas W är exempel på detta – liksom KIK-debutanten Jakob, mål-Mattias och veteranen Thage.

Div 6 måndag 24 juni Hangvar/Kappelshamn B-Stenkyrka IF 4-3 (1-2)
Snäckersvallen kl 19.00 Publik 45 Domare Bengt Björnlund
MV Mattias Andersson – HB Sebastian Karlsson*, MB Tobias Bogren*, MB Marcus Tidblom*, VB Johan Carlén – HMF Kristian Björklund*, MMF Håkan Sandström, MMF Thage Söderdahl ©, VMF Andreas Weinebrandt*– Niklas Lindblom*, VF Andreas Larsson* – Avb HF Jesper Ryftenius, Jakob Brodin, Gildo Turato, Simon Rondahl
Målen 0-1 (straff) 11; 0-2 26;1-2 Kristian (Andreas W) 40; 1-3 självmål 46; 2-3 Gildo (Niklas) 48; 3-3 Kristian (Johan) 72; 4-3 Thage (inkast, Niklas) 80
Byten 34 JR in HS ut; 36 GT in AL ut; 55 JB in SK ut; 61 SR in JR ut; 80 SK in GT ut
*spelare med hangvarslicens