Skön revansch mot VAIK

Andreas Larsson tvåmålsskyttI tisdag åkte våra reserver hem från Traume med 3-5 i baken. Fem dagar senare tar vi en rättvis, välförtjänt revansch på en somrig Snäckersvallen. Segersiffrorna skrivs till 5-2 men matchen kunde lika gärna ha slutat 10-6, för gott om chanser fanns till fler mål i en emellanåt bra match – särskilt under stora delar av den första halvleken var passningsspelet lyckosamt.
När hemmalagets Andreas L gör två mål inom loppet av tio minuter känns det som om vi har matchen i hamn. Men VAIK reser sig och med knappa tio minuter kvar av halvleken står det 2-2. I det skedet räddar duktige målvakten Martin Hangvar/Kappelshamn från att hamna i underläge. Ändå känns det logiskt att HSK/KIK tar ledningen igen strax före pausvilan på ett mycket vackert mål av Sigge – elegant framspelad av David.
Spelkvalitén sjunker i hettan under andra halvlek men de grönsvarta skapar ändå väldigt många avslutningslägen genom ett markant spelövertag. Dock är visbylaget alltid farligt i sina kontringar. När Sigge åter gör ett snyggt mål – denna gång svarar Kristian för den eleganta framspelningen – känns det lite lugnare. Men inte förrän i matchens slutminut kan den vältaliga publiken andas ut när oldtimern Thage nickar in vårt femte mål på en Sigge-hörna.
Många bra spelarprestationer i Hangvar/Kappelshamn denna kväll – förutom nämnda målgörare och assistspelare så var Andreas W riktigt, riktigt bra.

Div 6 söndag 2 juni Hangvar/Kappelshamn B-Visby AIK C  5-2 (3-2)
Snäckersvallen kl 18.00 Publik 40 Domare Wictor Nordström
MV Martin Sander – HB David Söderberg, MB Andreas Nilsson, MB Marcus Tidblom*, VB Sebastian Karlsson*– HMF Kristian Björklund*, MMF Andreas Weinebrandt *, MMF Thage Söderdahl ©, VMF Emil Pettersson – HF Sigurd Johansson*, VF Andreas Larsson* – Avb Emil Pettersson*, Niclas Högberg*
Målen 1-0 Andreas l (Andreas N) 10; 2-0 Andreas L (Kristian) 19; 2-1 27; 2-2 (straff) 36; 3-2 Sigurd (David) 43; 4-2 Sigurd (Kristian) 60; 5-2 Thage (hörna Sigurd) 89
Byten 22 NH in EP ut; 46 28 AP in AN ut; 46 AN in AP ut; 65 AP in SK ut; 77 SK in AP ut; 85 EP in AL ut
*spelare med hangvarslicens