Vi måste sätta våra chanser

Torsdagkvällens match i härligt försommarväder på Snäckersvallen blev tyvärr lik många av årets tidigare seriematcher på ett sätt – KIK-lirarna är alldeles för ineffektiva. I många matcher skapas ungefär tio målchanser åt vardera hållet. Var tredje bör sättas om det ska bli poäng. Ikväll gjorde Kappelshamn ett och motståndarna i Vänge tre på tio chanser var. Det fanns dock en del positiva saker att ta med sig från matchen. Försvarsspelet funkade bra utom i själva boxen framför mål, och Kappelshamn rullade boll emellanåt på ett för framtiden hoppingivande sätt.Efter stabil första halvtimme – där de grönsvarta vid åtskilliga tillfällen är nära ett ledningsmål – tappar KIK markering på en bra slagen Vänge-hörna som resulterar i 0-1. Sedan spelar vi inte riktigt bra under halvlekens slutskede men släpper ändå inte in något ytterligare mål.
En del omkastningar i halvtid ger Kappelshamn ny energi och vi har flera bud på mål, men mitt upp i allt detta bäddar en försvarsmiss för en utökad Vänge-ledning.
Men skam den som ger sig – coachen Macke ändrar mer offensivt till en trebackslinje och ett tremannaanfall – och det ger snabbt utdelning sedan uppflyttade mittbacken Mats serverar Limpan en passning som han suveränt placerar i nätet. Då återstår det tjugo minuter av matchen.
Efter det ligger KIK på för att kvittera, men vi är liksom under första halvleken bara nära, trots flera fina tillfällen. Och – inte helt oväntat – i vår iver att kvittera tappar vi i position och markering bakåt i den 88:e matchminuten och Vänge kan döda matchen.
Vi kan ta med oss många goda spelarinsatser från kvällens match – Patrik fick hatten som lagets bäste spelare. Patte lirade i en ny position som mittback och det klarade han galant. Bäck spelade stundtals strålande som yttermittfältare, Limpan slet som vanligt föredömligt på mittmittfältet och Stefan O svarade för en lovande comeback på mitten. Rille svarade för några riktigt, riktig bra kvalificerade räddningar, David iscensatte många spelvändningar från sin backposition, Mats gav prov på offensiva kämpakvalitéer och Håkan visade med sina uppspel från vänster att en 39-åring kan läka en baksideslårsträckning på fjorton dagar.

Div 5 torsdag 6 juni Kappelshamns IK_Vänge IK 1-3 (0-1)
Snäckersvallen kl 19.00 Publik 25 Domare Anders Nyström  
MV Rikard Holmström – HB David Söderberg, MB Patrik Westerlund, MB Mats Pettersson ©, VB Tony Lindström – HMF Johan Carlén, MMF Andreas Nilsson, MMF Johan Lindberg, VMF Fredrik Bäck – HF Mattias Andersson, VF Daniel Boman – Avb Håkan Sandström, Stefan Orsmark, Thage Söderdahl
Målen 0-1 (hörna) 31; 0-2 51; 1-2 Johan (Mats) 74; 1-3 89  
Byten 46 HS SO in JC AN ut; 54 AN in MA ut; JC in TL ut; 75 TL in DB ut; 83 TS in SO ut; 85 MA in TL ut
Matchens KIK-lirare Patrik Westerlund