Andraplatsen i sexan sattes med råge

Grundserien i div 6 avslutades på tisdagskvällen mot IFK Visby på Västerhejdes numera fina gräsmatta. Förutsättningarna inför mötet var egentligen att inget av lagen hade något att spela för. Hangvar/Kappelshamn hade redan tidigare säkrat en andraplats och avancemang till höstomgångens slutspelsserie och hemmalaget låg på en fjärdeplats som var omöjligt att avancera ifrån.  Med tanke på det blev det en riktigt bra kamp med en bra domare, där de grönsvarta bortalirarna under första halvlek dominerade spelet, men hade ändå bara en ledning med 1-0. Efter ett jämnare spel efter paus, lyckades vi den sista kvarten vara effektiva och kunde bärga en meriterande viktoria med 4-0.
Även om HSK/KIK äger spelet under den första halvleken har vi svårt i avslutningarna och bränner många chanser. IFK är också farliga när de vänder spelet och kommer in på vår planhalva. Men den comebackande målvakten Fredda – stod en gång i tiden i mål som pojklagsspelare i sjumanna – är fullkomligt suverän. Han blandar ett par frilägesräddningar med vakna utrusningar långt utanför straffområdet och kan dessutom skicka iväg bollen långt upp på motståndarnas planhalva. Tio minuter före pausvilan lyckas bortalaget ändå sätta en chans – det är kvällens målkung Jonathan som snyggt slår in ledningsmålet på en fin framspelning av Andreas J.

Under andra halvlek förbättrar IFK sitt spel – nu i medvinden – men HSK/KIK äger ändå mycket boll och skapar nya målchanser – bland annat Albin som smeker en bredsida mot tom målbur, men den hinns upp av en IFK-försvarare bara några centimeter före mållinjen. Matchen står ändå och väger fram till kvarten före slutet, då Andreas på nytt serverar Jonathan en boll som innebär 2-0 för de våra.
Sedan går väl luften ur motståndarna och då stiger lagets andre Andreas fram som assistkung. Först serverar han en boll i matchminut 84 som Niklas vräker sig fram och slår i mål. Fyra minuter senare serverar han bollen till Jonathan som kan avsluta målskyttet med sitt tredje mål för kvällen.

Alla spelare ska ha en eloge för en väl genomförd match – förutom Fredda i mål, nämnda målpassningskungar och målskyttar ska oldtimern Thage hyllas för en bra insats liksom mittbacksdominanten Tibba och vänsterbacken Håkan. Plus att Ryffe och Albin nog gjorde sina bästa matcher hittills i KIK-tröja.

Div 6 tisdag 2 juli IFK Visby B-Hangvar/Kappelshamn B 0-4 (0-1)
Västerhejde IP kl 19.00 Publik 20 Domare Thomas Feichtinger 
MV Fredrik Johansson* – HB Jesper Ryftenius, MB Tobias Bogren*, MB Marcus Tidblom*, VB Sebastian Karlsson*– HMF Andreas Weinebrandt*, MMF Jonathan Karlsson*, MMF Thage Söderdahl ©, VMF Andreas Johansson* – HF Kristian Björklund*, VF Niklas Lindblom* – Avb Håkan Sandström, Albin Norqvist,       
Målen 0-1 Jonathan (Andreas J) 35; 0-2 Jonathan (Andreas J) 76; 0-3 Niklas (Andreas W) 84; 0-4 Jonathan (Andreas W) 88
Byten 30 HS in JR ut; 35 AN in AJ ut; 73 AJ in AN ut; 80 JR in SK ut; 88 SK in JK ut