Efter nio år återtog Thomas boule-guldet!

Mästaren kastar

Mästaren kastar

Årets klubbmästerskap i boule ägde rum i lördags på nygrusade lite annorlunda banor än de senaste åren. Den som bäst behärskade underlaget och den kvava varma luften var Thomas Johnsson som först tog hem seniorklassens guld och sedan även vann Kullshage Trophy. Det var andra gången Thomas stod överst på prispallen – första guldet tog han 2004 och första gången han fick sitt namn inristat i Kullshage-pokalen. I finalen – som i år spelades mellan tre medaljaspiranter – ryckte han på slutet ifrån tvåan Petter Höök och trean Monica Olsson. Båda dessa svarade dock för mycket bra insatser och fick sina bästa placeringar någonsin i KM-boulen.
Mästare i ungdomsklassen blev William Pettersson. Wille lyfte sig rejält i år och vann alla sina matcher, men silvermedaljören Lina Larsson var inte långt efter – hon förlorade bara en match, den mot Wille. Ungdomsbronset gick till Alexander Johansson.
Som vanligt var stämningen god vid boulebanorna och det bjöds på många härliga matcher. Som exempelvis B-finalen, där Siv Larsson först hade ett stadigt grepp om matchen före Sebastian Pettersson och med Håkan Sandström långt efter. Men efter en trepoängare började Håkan komma ikapp och Siv kastade sedan lite sämre och fick se sig passerad med en futtig pinne av Sebban, men lyckades med nöd och näppe hålla Håkan bakom sig. B-finalspoängen 13-12-11 vittnar om en synnerligen jämn kamp.

Äntligen fick medalj

Wille

I ungdomsklassen hade Wille som målsättning att för första gången ta medalj. Han var skärpt och koncentrerad och det räckte riktigt långt – det blev ju en medalj av den ädlaste valören, guld. Lina får sikta på guld nästa år – det här var hennes andra silver i rad.

 

 

 

 

 

Resultat
Seniorer
A-final Thomas Johnsson-Petter Höök-Monica Olsson 13-9-7
B-final Sebastian Pettersson-Siv Larsson-Håkan Sandström 13-12-11
Kullshage Trophy Thomas Johnsson-Sebastian Pettersson 13-12

1. Thomas Johnsson
2. Petter Höök
3. Monica Olsson
4. Ola Larsson
5. Peter Stade
6. Ingvar Engström
7. Peter Rylander
8. Janne Gustavsson
9. Roland Pettersson
10. Linda Larsson
11. Sebastian Pettersson
12. Siv Larsson
13. Håkan Sandström
14. Berra Sandström
15. Jane Lindström
16. Helene Stade
17. Emil Söderberg
18. Agnetha Stenström
19. Oskar Pettersson
20. Gunnel Söderberg

Ungdomar
1. William Pettersson          3          0      
2. Lina Larsson                  2          1    
3. Alexander Johansson     1          2    
4. Anna Larsson                 0          3    

Samtliga matchresultat läggs in senare på hemsidan.