Seger i höstpremiären!

Äntligen en trepoängare igen. Jumbolaget Visby AIK B stod för motståndet i höstpremiären och matchen var i praktiken över redan efter åtta minuter då Kappelshamn hade inlett med fotboll i vilda västern-stil. Pang, pang, pang och 3-0. Fredrik Bäck började skottduellen redan i den tredje minuten då han från nära håll slog in sin egen retur på pass dessförinnan av Peter O. Publikjublet från de få åskådarna hade knappt lagt sig innan Peter ånyo hittade fram med en smörpassning centralt till David som helt frispelad kunde chippa in tvåan. För att understryka avrättningen placerade sedan Nicke in trean på ett inlägg från Bäck. När gjorde Kappelshamn tre mål inom loppet av fem minuter senast och dessutom innan matchen ens blivit tio minuter lång?
So far so good, som det heter på något utrikiskt språk. Men där någonstans somnar vi och bjuder in VAIK i spelet. I den 13:e minuten får Visbylaget en straff . Då sträcker Mattias ut sig i sitt högra hörn och gör en magnifik räddning. 3-1 kommer dock tio minuter senare på en frispelning. Mot slutet av halvleken får vi emellertid fart på benen igen och börjar trumma på mot motståndarmålet, men 3-1 står sig halvleken ut.
I den andra halvan börjar vi segt och har inte hunnit vakna riktigt när VAIK reducerar på en fjösare utifrån vänsterkanten som på något märkligt sätt studsar in vid den främre stolpen. Det blir en väckarklocka för oss och fortsättningsvis ät det vi som tar över taktpinnen. VAIK pressas tillbaka långt in på sin egen planhalva och chanserna avlöser varandra. Men det dröjer till en kvart kvar av matchen innan det förlösande 4-2-målet kommer. Bäck hittar fram med ett långt inlägg från vänster där Danne föredömligt möter upp strax utanför straffområdet, tar ner bollen på bröstet, vänder in och krutar in en kanon i nättaket som får målet att närapå välta. Som avslutning styr Peter in 5-2-målet på en perfekt slagen hörna från Nicke.
Matchen som sådan bjuder inte på något större skönspel och det är allt som oftast många chansbollar från båda lagen. Tjong hit och tjong dit. De stunder som motståndarna får äga spelet beror mera på att vi själva tappar positioner och släpper in dem på fria ytor. När vi väl får ordning i maskineriet visar vi att vi är det bättre laget.
Individuellt många bra insatser och ”hatten” tilldelas denna gång Fredrik Bäck för en helgjuten insats. David ska också ha en omnämnande för ett uppoffrande och piggt spel, där han utmanar motståndarna i parti och minut.

Avdelning värdelöst vetande: ”Förbannelsen” är nu bruten. Undertecknad fick äntligen vara på plats och se en seger igen efter att bevittnat 25 matcher. Senast jag såg KIK vinna var den 29 september förra året och motståndarna var paradoxalt nog också då Visby AIK B.

Div 5 torsdag 8 augusti Kappelshamns IK-Visby AIK B 5-2 (3-1)
Snäckersvallen kl 19.00 Publik 20 Domare Wictor Nordström
MV Mattias Andersson – HB Mikael Öhman, MB Mats Pettersson ©, MB Patrik Westerlund, VB Tony Lindström – HF Niklas Karlsson, MMF Johan Lindberg, MMF Stefan Orsmark, VMF Fredrik Bäck – HF David Söderberg, VF Peter Olofsson – Avb Daniel Boman, Johan Carlén, Gildo Turato  
Målen 1-0 Fredrik (Peter) 3; 2-0 David (Peter) 6; 3-0 Niklas (Fredrik) 8;straffräddning Mattias 13; 3-1 23; 3-2 50; 4-2 Daniel (Fredrik) 75, 5-2 Peter (Niklas) 87
Byten 34 DB in PO ut; 42 JC in SO ut; 68 GT in NK ut; 79 PO in TL ut; 80 NK in MÖ ut
Matchens KIK-lirare Fredrik Bäck