1-2 i baken – men det finns ljusglimtar !

Straffräddare

Straffräddare

Det är bara att konstatera att det inte är Kappelshamns år i år. Dagens bortamatch mot Vänge styrde in oss tillbaka på förlustspåret och i sedvanlig ordning avgjordes det i slutminuterna.
Förutsättningarna inför dagens match var inte de bästa för vår del då cirka tio man var borta på andra uppdrag, ytterligare cirka tio man stod på skadelistan och därmed fick vi skrapa ihop ett lag med spillrorna som var kvar. Om vi inte hade kunnat värva in tre nya och yngre förmågor med kort varsel, hade vi verkligen suttit med skägget i brevlådan. Nu löste det sig i elfte timmen.
Matchen som sådan ärr ett sömnpiller i den första halvleken i ett tempo som varierar från stillastående till sakta promenad. Chansfattigt dessutom. Det börjar riktigt surt för vår del då Vänge tilldelades en straffspark redan efter fem minuter, men där vår keeper Mattias först räddar själva straffen och han kniper dessutom även returen. Enastående helt enkelt.
Ledningsmålet för hemmalaget kommer dock efter ungefär tjugo minuter. Vi får inte bort bollen ur straffområdet och en vängespelare kan ostört pricka in bollen otagbart i ena hörnet.
Vänge har i övrigt ett visst spelövertag och står för den konstruktiva delen av spelet – i den mån det finns något.
Andra halvleken börjar inte heller inspirerande, men Kappelshamn arbetar sig in i matchen och har en riktigt bra period mellan matchminuterna 60 och 75 som belönas med en kvittering. Efter hörna letar sig bollen fram till Adam som i bortre delen av straffområdet lirkar sig förbi en motståndare och petar fram bollen till David. Han vänder in och får in bollen vid första stolpen. David befäster därmed ledningen i den interna skytteligan.
Mot slutet av matchen kommer Vänge tillbaka och kan med två minuter kvar på matchuret avgöra. Men där vi ska ha en frispark, då Patrik rivs ner av passningsläggaren till målet. Återigen ett bevis på att vi inte har marginalerna med oss.
Visserligen är det ingen höjdarmatch från vårt håll, men vi ser ändå många bra insatser. Backlinjen är stabil rätt igenom och kan inte lastas för målen. De unga nyförvärven sköter sig också med den äran – i synnerhet Jovan som är nära att bli målskytt vid två tillfällen. ”Hatten” går denna gång till burväktare Andersson som står för många rådiga ingripanden.
Ska vi hoppas på att vi kommer igen med nya friska tag mot Dalhem på torsdag?

Div 5 lördag 17 augusti Vänge IK-Kappelshamns IK 2-1 (1-0)
Vänge IP kl 15 Publik: 10. Domare: Isak Malm. Assisterande Andreas Uddin o Yunus Emre Tekkesin
MV Mattias Andersson – HB Eric Darolf, MB Mats Pettersson©, MB Patrik Westerlund, VB Tony Lindström, – HMF Adam Weijmers, MMF Fredrik Bäck, MMF Mikael Öhman, VMF Jovan Shareef – HF Gildo Turato –VF David Söderberg – Avb Simon Järnhall-Hansson, Johannes Fridner-Erickson, Thony Olsson
Målen: 1-0 22, 1-1 David (Adam) 64, 2-1 88
Byten: 9 JFE in JS ut, 29 SJH in JFE ut, 37 JS in SJH ut, 46 JFE in JS ut, 56 SJH in JFE ut, 60 JFE in SJH ut, 62 JS in GT ut, 70 TO in AW ut, 77 GT in JS ut, 81 AW in JFE ut
Matchens KIK-lirare: Mattias Andersson